-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Har virkelig falt i smak

Brød & Sånt i Malvik ønsker å utvide

Ingen tvil om at Valery Hofmann og Georg Knutsen har truffet temmelig bra med sitt Brød & Sånt-konsept på Midtsandtangen. Nå vurderer de utvidelse. Ingen tvil om at Valery Hofmann og Georg Knutsen har truffet temmelig bra med sitt Brød & Sånt-konsept på Midtsandtangen. Nå vurderer de utvidelse.

De har bestillingslister på sine særdeles populære brød. Man kan trygt si at Brød & Sånt har slått an som bare det nesten nede i vannkanten på Midtsandtangen.

Et givende år har gått siden Valery Hofmann og Georg Knutsen åpnet dørene til Brød & Sånt på Midtsandtangen i Malvik. I tillegg «kafébabyen» sin har de også Eric på 6 år og Eirin på 2,5 år, så det er fullt kjør døgnet rundt.

Brødbestillinger

Valery Hofmann er utdannet baker og hun har mange år bak seg i yrket, mens Georg Knutsen har hatt kantinedrift for politihuset i Trondheim, Adresseavisen og Grilstad Marina. Fra januar har de også hatt ansvaret for kantinen ved Malvik videregående skole.

Brød & Sånt lever helt og fullt opp til navnet sitt, for brødene har virkelig gått unna som, ja nettopp, varme hvetebrød.

– Vi er veldig gode på brød, sier de to driverne på Midtsandtangen.

– Vi satser på egne oppskrifter der brødene selvsagt skal smake godt, men også være næringsrike og sunne. Det er faktisk bestillingslister på brødene for tiden. Det skjer enkelt ved at våre kunder sender oss beskjed via Facebook og vi legger av. Det fungerer veldig godt, sier Hofmann og Knutsen.

Egne spesialiteter

I tillegg til at brøddelen av navnet har slått an, har de også suksess med såntdelen.

– Kaffen vår, «Midtsand Sunrise», har blitt veldig populær. Den er produsert ved Langøra Kaffebrenneri i Stjørdal. Den er spesialbrent for oss, og fås ingen andre steder enn her. Dette nisjeproduktet har nesten blitt en suvenir for mange. I anledning ettårsdagen vår lanserer vi en jubileumskaffe i samme serie, som får navnet «Midtsand Lunsj», forteller de to driverne.

Til kaffen må man selvsagt ha noe godt å tygge på. Valerys kakeoppskrift «Fat Lady» har fått plass i kokeboka «Mat og Matfolk i Trøndelag», og denne kakeoppskriften er også med når Britannia i Trondheim har nyåpning.

Naboskryt

Det er ingen selvfølge at det skal gå så det suser for en kafé litt i «ingenmannsland» på Midtsand, men ikke minst takket være jungeltelegrafen har det utviklet seg veldig bra.

– Vi er kjempeglade for den varme mottakelsen vi har fått. Spesielt de som bor i nærheten har pratet positivt om oss, og kommet med ønsker og forslag til oss. Det har for eksempel resultert i at vi arrangerer strikkekafė, quizkvelder og i april skal vi ha et nytt standupshow. Vi satser på å få til et treffsted for nærområdet, sier Valery Hoffman og Georg Knutsen.

En av naboene som skryter loddrett er treningssenternabo Øystein Lillesand. Mens vi er innom er også Lillesand innom for å hente to spesialbestilte bløtkaker. Han synes at Brød & Sånt er en berikelse for nærområdet.

– Driverne er så trivelige, og alt her oser av kvalitet, sier Lillesand, som ikke kan få fullrost stedet nok.

– Tidligere bakte vi brød selv, men det har det blitt mindre av etter at Brød & Sånt kom på Midtsand, sier Lillesand.

Skal utvide

Brød & Sånt har i dag sju ansatte, og den gode starten gjør at de har bestemt seg for å utvide, både med areal og personell.

– Vi er på utkikk etter en baker, som i tillegg kan bistå med andre oppgaver i driften. Vi tenker å doble både kjøkkendelen og restauranten. I fjor hadde vi et Halloween-arrangement for barn, der vi regnet med cirka 150 besøkende. Responsen viste seg å bli enorm, da det dukket opp bortimot 500. Det gikk på et vis, men tydelig at vi trenger større lokaler, sier Valery Hoffman.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
Åtte forelegg ved Forra Bru

En fører holdt 94 kilometer i timen

Close