14 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Harald (70) gikk Flyktningerennet for 50. gang

– Hvem vet hva som skjer neste år

GJORT STAS PÅ: Harald Flobergseter gjennomførte Flyktningerennet i fin stil for 50. gang. Da ble det både krone, flagg, nasjonalsanger og en bolle som får hedersplassen på premiehylla. (Foto: Privat) GJORT STAS PÅ: Harald Flobergseter gjennomførte Flyktningerennet i fin stil for 50. gang. Da ble det både krone, flagg, nasjonalsanger og en bolle som får hedersplassen på premiehylla. (Foto: Privat)

Hvert år siden 1969 har Harald Flobergseter gjennomført Flyktningerennet. Søndag ble han hedret for deltakelse nummer 50 i det tradisjonsrike turrennet.

– Det var en flott seanse i Gäddede kirke søndag under premieutdelingen etter rennet. Der ble det gjort stas på oss som fikk premie for 50 renn, sier Flobergseter.

Arrangørene stilte opp med flaggborg, og begge lands nasjonalsanger til ære for de trofaste skiløperne som i år fullførte rennet for 50. gang.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Det hele startet i 1969 da jeg ble med en kamerat som allerede hadde gått rennet en del ganger. Siden har jeg deltatt, sier Flobergseter, som i år fullførte de 17 kilometrene med stil.

– De første 33 årene jeg var gikk jeg langløypa på 44 kilometer. Da hadde vi samme losji i alle de år. De siste 17 har vi bodd på skolen i Lierne og jeg har gått 17-kilometeren, forteller Flobergseter.

Foruten 1982, året da Flyktningerennet ble avlyst, har 70-åringen stilt til start og gjennomført det spesielle turrennet som starter i Nordli og har målgang i svenske Gäddede.

– Det er et spesielt skirenn, – det er skirenn for fred, sier Flobergseter og tenker på at Flyktningerennet ble etablert til minne om alle dem som måtte flykte fra Norge til Sverige under 2. verdenskrig.

Årets Flyktningerenn ble preget av mye vær, og alle lørdagens renn ble utsatt til søndag. Føret var så som så, men veteran Flobergseter bryr seg ikke så hardt om det.

– Det var egentlig fine forhold, men med litt vekslende føre så jeg traff ikke helt med smurningen.

– Nå har du rundet 50. Blir det 51?

– Jeg hadde vel egentlig bestemt meg for at dette skulle bli det siste året jeg gikk, men hvem vet hva som skjer neste år, sier Harald Flobergseter, som tradisjonen tro hadde med seg sønnen Stian på tur. Flobergseter junior gikk Flyktningerennet for 21. gang.

 

Les forrige sak:
SATSER STORT: Ordfører Ivar Vigdenes og arrangementskoordinator Margit Elverum ønsker velkommen til arrangementsbyen Stjørdal.
Nå er Stjørdal arrangementsby nummer 1

Nytt nettsted etterlater ingen tvil

Close