-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Havn gir 600 arbeidsplasser

 

Etablering av havn på Hell kan gi 600 arbeidsplasser mener Stjørdal Næringsforum.

Etablering av et nytt logistikknutepunkt øst for Trondheim vil kunne gi rund 600 nye arbeidsplasser i Stjørdal. Dette fremgår av mulighetsstudien «De lokale virkningene av logistikknutepunkt i Stjørdal» som Stjørdal Næringsforum i dag tidlig presenterte ved Rica Hell Hotell på Sandfærhus.

 

Stjørdal Næringsforum anslår at rundt 600 arbeidsplasser vil bli flyttet over fra Trondheim til et eventuelt nytt logistikknutepunkt i Stjørdal eller Malvik. Moderate anslag antyder for eksempel 571, eller 1,8 prosent, flere innbyggere i Stjørdal i 2040 ved et nytt logistikknutepunkt på Hell, melder T-A. I tillegg kommer antatte etableringsvirkninger i næringslivet, virkninger via økt inntekt for kommunal sektor. På sikt vi det bli et nytt pendlingsmønster i Stjørdal kommune.

Daglig leder Torstein Mørseth i Stjørdal Næringsforum sier i en kommentar til Trønder-Avisa at mulighetsstudien ikke er en helhetsvurdering, men ment som et bidrag for å belyse virkningene av et nytt logistikknutepunkt.

– Hittil har det vært mye debatt rundt lokalisering. Nå prøver vi å se hva lokaliseringene betyr for av arbeidsplasser, etableringer, virkning for elva og muligheter for flyfrakt, sier Mørseth til avisa.

Les forrige sak:
PÅSKERÅD: - Når folk spør oss om påskeråd, minner vi alltid om batteriet og løse gjenstander. Svært mange av våre utrykninger gjelder batteri, sier Jon Olav Alstad i NAF som også ber ­bilistene sørge for å ha god tid med nok gjøremål til barna.
Sjekk batteriet!

  Det viser seg alltid. Det viktigste rådet vi kan gi […]

Close