11 °C Stjørdal, NO
24/04/2019

Heavyrock i Selbu kirke

Jeremy Shiflett (t.h) fra Texas og Tydal & friske musikere fra Selbu og Tydal byr på røffe, mørke rytmer i Lademoen kirke søndag.

 

 

 

 

Coop Storlien artikkelnivå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publikum møtte i strie strømmer  i Selbu kirke sist høst. Nå tar Selbus mørkere krefter tuen til Lademoen kirke. Søndag den 13. mars er rockemusikere fra Selbu og Tydal, Selbu korensemble, prest og medhjelpere på plass. De ”sorte fårene” stiller på dugnad. De vil framføre AC/DC, Deep Purple, Lordi og en del andre artister med noe distansert forhold til kirkelige handlinger.

 

Kjente salmer er kraftig rocifisert i anledning konserten. Både sogneprest Hilde Elisabeth Rosenkrantz og Lademoen menighetsråd har gitt sin velsignelse til konserten. I fjor i Selbu kirke var det ”Hard Rock halleluja!” De fremste kirkebenkene ble dengang tatt ut av kirka for å gjøre plass til et fullt rockeband med tre hovedsangere, kor og en PA-vegg som sparket ut opptil tre kilowatt lyd. Selbu og Tydals svært folkelige prest Per Kvalvaag aka Per Prest var entusiastisk den gang. Han er like ivrig nå.

– Kirka sentralt jobber med en gudstjenestereform hvor det er et uttalt mål at folk skal kunne kjenne igjen livene sine når de kommer til kirka, forklarte Per Prest før happeningen i Selbu kirke. Da sang han selv med på låter av AC/DC og Lordi i lag med Selbu korensemble. Han omtaler stuntet i Lademoen som et ekte trosprosjekt.

De som opptrer i Trondheim kommende helg er bandet The Holy Divers med Gjermund Lund, Lars Rolseth, Jeremy Shifflet og Ingrid Borseth. Øvrige musikere er Alex Snekkestad (elgitar), Ole Alsethaug (tangenter), Halgeir Græsli (bass), Andreas Nergaard (trommer) og Selbu Korensemble dirigert av Ivar Aas. Bitre barn ledes av Bendik Næsje (trommer).Det vil bli delt ut ørepropper i døra til mindre barn og andre ømfindtlige.

 

Les forrige sak:
Vind og snøbyger så ikke ut til å legge noen demper på humøret til denne gjengen. Fra v: Geir Olav Leangen, Hans Strand, Liv Merethe Strand, Hans Erik Strand, og Ivar Ligård.
Rundstavfelten 2011

Været og VM må vel ta skylda for at ikke flere […]

Close