-2 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Hedrer avdød revystjerne med fjellhytte

Det blir en spesiell revyfestival for Lånkerevyen

Jensbu er på vei opp, og arbeidskarene i Tresfjord står på dag og kveld for å komme i mål til åpningen 4. juli. (Foto: Arnstein Leikarnes) Jensbu er på vei opp, og arbeidskarene i Tresfjord står på dag og kveld for å komme i mål til åpningen 4. juli. (Foto: Arnstein Leikarnes)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

28. mai 2002 omkom Jens Rønning fra Stjørdal da han falt ned fra fjellet Storskorkja. Neste onsdag åpnes ei hvilebu som revyvennene i Tresfjord har bygd til hans minne.

– Lånkerevyen deltar på Gapskrattfestivalen i Tresfjord annethvert år, men i år blir det veldig spesielt, sier Christer Nilsen i Lånkerevyen.

Grunnen til dette er at onsdag 4. juli skal Jensbu åpnes. Hvilebua som åpnes ligger på fjellet Storskorkja 861 meter over havet. Bak prosjektet står Terje Øvstedal som var en god venn av Jens Rønning i Lånkerevyen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Jeg har alltid vært fascinert av fargeklattene blant oss, mennesker som går ut over A4-formatet. Jens Rønning fra Stjørdal var en sånn en, har Terje Øvstedal tidligere uttalt i et intervju med Romsdals Budstikke.

28. mai for 16 år siden la Jens Rønning, som var rammet av multippel sklerose (MS), ut på fjelltur. På ett eller annet vis falt han utfor et stup på fjellet Storskorkja.

Jensbu blir et solid sekskantet bygg laftet av rundtømmer. Dette blir ei hytte som alle på tur opp eller ned fjellet skal kunne bruke, med både vedovn og kokemuligheter.

– I flere år har folkene rundt Gapskrattfestivalen jobbet på spreng for å lage denne hytta til minne om Jens Rønning, sier Christer Nilsen.

I Tresfjord, som ligger i Vestnes kommune, jobbes det på spreng for å få hvilebua ferdig til åpning onsdag.

– Hytta er snart ferdigbygd, og det blir trolig tett tak i dag, sier Jorun Frostad i arrangørstaben til Gapskrattfestivalen.

Åpningen av Jensbu skjer altså på onsdag, og på kvelden blir det også kirkekonsert i Tresfjord kirke.

Les forrige sak:
Illustrasjonsfoto (Foto: AtB)
Nye busser i rutetrafikken

Ingen endringer i rutetilbudet

Close