2 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Helitrans kjøper nye helikoptre for 500 millioner

|| Slik ser det ut, det nye helikopteret som Helitrans har bestilt 18 stykker av. Her er det også dekorert i Helitrans-stil. Bildet er fra messen Heli-Expo 2018 som foregår i Las Vegas. (Foto: Helitrans)||

– Totalt sett er dette en investering på rundt 500 millioner kroner inkludert opsjonen, forteller Richard Simonsen, som er daglig leder i Helitrans. Han befinner seg på helikoptermesse i Las Vegas. Det er der storavtalen med den sveitsiske leverandøren Kopter Group AG ble signert.

Fra september 2019

De nye helikoptrene er av typen Kopter SH09, og de første nye helikoptrene vil ankomme Værnes i september 2019.

– Deretter vil de bli levert fortløpende i 2019 og 2020 og videre, sier Simonsen, som er temmelig trygg på at også den inngåtte opsjonen vil bli utløst. Det betyr at Helitrans vil få 18 nye helikoptre av den rykende ferske sveitsiske modellen i løpet av få år.

– Helikopteret slippes på markedet i 2019 og de to første vi får er nummer to og tre som produseres ved fabrikken i Sveits, sier Richard Simonsen.

I tillegg til de 18 helikoptrene av typen Kopter SH09 har Helitrans også bestilt to nye Airbus-helikopter og leid ytterligere en maskin som leveres om ikke lenge.

Teknologisk kvantesprang

Daglig leder Simonsen i Helitrans forteller at de nye helikoptrene vil bli et stort framskritt for selskapet.

– De maskinene vi har flest av i dag er AS 350. Disse har teknologi fra 1970-tallet, som rett nok er modifisert opp gjennom årene, men de nye typene vil være av et helt annet kaliber.

– Hva er de beste kvalitetene ved de nye helikoptrene?

– Disse ligger et kvantesprang foran i teknologi. I tillegg er det et sikkerhetsaspekt ved dette, og ikke minst er de enklere å vedlikeholde, sier Simonsen.

Framtidstro

Kopter SH09 har plass til pilot og sju passasjerer, og daglig leder Richard Simonsen ser virkelig fram til å få disse til Norge.

– De har glassbunn i hele cockpit. Det gjør at det er enklere å fly last med dem, og de er morsommere å fly sightseeing med. I tillegg er det mindre støy, plass til flere passasjerer og større lasteplass. Det er også større plass innvendig i helikopteret. I tillegg har det en rekkevidde på 800 kilometer som betyr at vi kan fly strekningen Torp – Mo i Rana uten å etterfylle fuel.

– En investering på 500 millioner kroner betyr at Helitrans har stor tro på framtiden?

– Det kan du godt si, sier en strålende fornøyd Richard Simonsen fra Las Vegas.

– Det kan du godt si, sier en strålende fornøyd Helitrans-sjef Richard Simonsen fra Las Vegas. 

– Det kan du godt si, sier en strålende fornøyd Richard Simonsen fra Las Vegas.

Les forrige sak:
||
Nå åpner «Story-dama» i Gata

- Mandag morgen da jeg kom inn i butikken så tenkte […]

Close