11 °C Stjørdal, NO
24/04/2019

Hell bru med sprekkskader

De lager armerte søyler som skal forsterke Hell bru sitt søndre brufeste. Geir Åge Løkken, Jon Bakken, Ole Rindsæter og bas Paul Ove Løkken. Alle fra firma Consolvo med base i Drammen.

 

Søndre brufeste på Hell bru sikres nå med understøtting og bærende konstruksjoner. Salt og fuktighet i kombinasjon med hard bruk har gitt søndre brofeste skikkelig juling.

Statens vegvesen vil ha en forsterket bru over Stjørdalselva, etter at sprekkdannelser har resultert i et sveket brofeste. Også tidligere er det utført opprettingsarbeidet og montert midlertidige støttefunksjoner under brua på dette stedet. Stor trafikk i tider av døgnet og et høyst nødvendig krysningspunkt over elva gjør at veg etaten nå bruker ressurser på oppgraderinger.

 

Gangfelt er lagt utenom brua. Sprekker på bruas søndre ende er synlig dagen.     

Coop Storlien artikkelnivå

 

Gudbrandsdøler på brusikring   
Det er fire karer i firma Consolvo som utfører arbeidet under og over Hell bru. Forskaling til betongsøyler og armeringsjern skal på plass, og karene er snart klare til å ta imot 5,2 kubikk betong til støp av støttesøyler. Oppå søylene legges det en drager som skal støtte opp selve brudekket.
-Vi har tidligere hatt oppdrag på Hegra bru og vi trives godt her i Stjørdal, sier byggeformann Paul Ove Løkken. Forsterkning av bru-ende sør, som broplaten skal ligge på, lages av Geir Åge Løkken, Jon Bakken og Ole Rindsæter i tillegg til bas Paul Ove Løkken. Byggeleder på prosjektet fra Statens vegvesen er Kjell Ole Fossum. Fossum var i går ikke tilgjengelig for kommentarer knyttet til prosjektet med sikring av Hell bru mot sør.

Les forrige sak:
Fiskekonkurransens vinner, unge Mathias Brødreskift.
Vassbygdas nasjonaldag!

  Når den årlige isfiskekonkurransen på Liavatnet skal arrangeres, engasjeres “gud […]

Close