5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Hell Crew til generalprøve på NTNU

De utgjør Hell Crew og er deltakere i First Lego League. Anna Betina Borg Pedersen, Erik Skulbørstad, Andreas Horten Jespersen, Kasper Sjølstad, Emilie Vifstad, Oda Kristoffersen, Sunniva Marie Rønningen, Andreas Gangstad Rygg, Stian Sørli, Bent Andre B. Stuberg, Hanne Rokstad, Magnus Dybvad og Johan Berntsen Reitan. Lærer Eivind Alvestad er med på bildet.


De kjemper om topplasseringer i en forskningskonkurranse og reiser i dag til Trondheim og NTNU på generalprøve. Elever i 6 A og 6 B ved Lånke Skole utgjør laget Hell Crew, og er godt forberedt til dagens generalprøve. Roboter blir programmert utført i lego, og disse skal utføre ulike oppgaver på et større brett med diverse omgivelser.  Trykksensorer og lyssensor, USB-kabler, rotasjon og presisjon er stikkord når elevene fra Lånke reiser til prøve. Ikke nok med tekniske utfordringer. Elevene har også testet ut holdbarhet for melk, bananer, blåbær, brød og fisk.

 

–  Vi har lært mye om praktisk tenking og uttesting allerede, sier Erik Skulbørstad og Andreas Horten Jespersen. Elevene har god støtte i lærerne Eivind Alvestad og Rune Morseth når konkurranseinstinkt og praktisk tenking skal testes ut. Elevene må også oppnå gode resultat med profilering av sine oppgaver i First Lego League. Søndag 13.november avvikles den store konkurransen i Trondheim som er en del av kunnskapsløftet.

 

Coop Storlien artikkelnivå

 


Les forrige sak:
AKTØRER MED STORE FORHÅPNINGER TIL FRAMTIDA I STJØRDAL OG OMEGN: F.v. Tommy Alstad, Ola Morten Eidem, Bjørgvin Thorsteinsson og Tule Nervik.
Frokostmøte på Rica

De ble presentert under SNF sitt frokostmøte i går: - Og […]

Close