2 °C Stjørdal, NO
16/12/2018

«Hell of Fun» på Rica Amfi

«Hell of Fun» på Rica Hell Hotell 16.mai er et ungdomsarrangement med disco og lasershow. (Foto: Kjell Arnfinn Aune)

 

Tittelen på arrangementet er «Hell of Fun». Det er et ungdomsarrangement med disco og lasershow. Emil Andersen er hyret inn som DJ denne kvelden. I tillegg blir det noen aktiviteter i arrangementet som starter 20.00 og varer fram til 23.30. Ungdomsrådet har vært veldig sentral for å utvikle arrangementet og bestemme tidspunkt:

– Ungdommene ønsker å ha en plass å møtes. Det er spennende å presentere er så flott lokale som Hell Amfi for ungdommene, sier Bjørn Solberg i Stjørdal kommune: – Hell Amfi ble også brukt til stor glede under UKM. Billettprisen er en 50-lapp ved kjøp på forhånd (Stjørdal kino) og 70 kroner på døra. De som har Plænti-kort får gratis inngang. Det blir salg av kioskvarer, forteller Solberg som understreker at dette er et åpent arrangement:
– Er det noen med venner som bor i andre kommuner, er de hjertelig velkommen. Særlig trivelig vil det være hvis ungdommer fra våre nabokommuner i Værnes-regionen tar seg en tur til den gode stemningen på Hell Amfi denne kvelden. Vi går ut med egen informasjon til de andre kommunene i Værnes-regionen.

– Målgruppe?
– Fra ungdomsskole-elever og oppover. Stjørdal kommune har laget en egen rusmiddel-politisk handlingsplan der det er skissert fem hovedmål. Et av målene er et bredt, rusfritt tilbud til ungdom med arrangement på 16. mai. Stjørdal kommune er et lokalsamfunn med MOT som en av arrangørene sammen med kommunen og ungdomsrådet. Arrangementet er i samsvar med MOT sine verdier.

 

Støtte fra kommunestyret
Kommunestyret er opptatt av dette arbeidet og har satt av penger av penger til 16. mai – arrangementet. Det er bevilget 100.000 kroner. Det er også gledelig at Rica Hell Hotell er veldig positiv til dette arrangementet, sier Solberg. Stjørdal kommune ønsker å skape en rusfri  arena for ungdom som et alternativ til Storvika på 16. mai. Stjørdal kommune enhet barn og ungdom arbeider for at 16. mai skal være en rusfri dag for flest mulig, sier Bjørn Solberg.
– I tråd med den ruspolitiske handlingsplanen har politiet engasjert seg i i forhold til at barn og ungdom ikke skal ha tilgang til alkohol. Foreldre og ungdom i Værnes-regionen er godt informert gjennom foreldremøter og politibesøk på skolene om hvordan politiet reagerer når de treffer ungdom ute som er beruset. Da blir foreldrene umiddelbart kontaktet, og det er deres ansvar at ungdommene deres kommer seg hjem fortest mulig, avslutter Solberg.

Fem hovedmål
Med utgangspunkt i loven foreslås følgende hovedmål for Stjørdal:
* Kommunen skal bidra til å redusere veksten i totalforbruket av alkohol.
* Barn og ungdom under 18 år skal ikke ha tilgang til alkohol.
* Barn og ungdom under 18 år skal ha et bredt rusfritt tilbud i helgene.
* Barn og ungdom skal ikke lide under voksnes alkoholbruk.
* Kommunen skal ha et helhetlig tjenestetilbud til rusmiddelmisbrukere.

 

 

Les forrige sak:
- Jeg kan bistå personer med salg over nettet som er en utmerket salgskanal, sier Frank Nilsen. (Foto: Kjell Arnfinn Aune)
Salg over nettet

  Frank Nilsen har arbeidet på Værnes siden 1995. De første […]

Close