6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Iversen vant VM-femmila. – Johannes er den moralske vinneren

Klæbo ble disket, dermed gikk gullet til Emil Iversen

Emil Iversen. (Foto: Arne Brunes)

Johannes Høsflot Klæbo gikk først i mål på søndagens femmil i Oberstdorf, men ble disket etter at han gikk inn i Aleksandr Bolsjunov rett før oppløpet. Dermed får Emil Iversen VM-gullet. Norges protest ble avvist av juryen.

Emil Iversen fra Meråker lå i tetgruppen gjennom hele løpet og til slutt sto det mellom Iversen, Klæbo og russiske Bolsjunov.

I spurten var Klæbo raskest og gikk i mål først, men like før oppløpet gikk Klæbo inn i Bolsjunov, som resulterte i at russeren knakk staven og endte nummer tre.

Norges prostest avvist

Det er denne situasjonen russerne la inn protest på, og som gjorde at Klæbo ble disket fra gullet.

Norge protesterte på avgjørelsen, men ble avvist.

– Nå er jeg veldig glad. Det er mange som forventer mye og da er det kjedelig om man skuffer. Endelig har jeg truffet med formen og jeg følte meg pigg under hele løpet, sa Iversen til NRK etter løpet, da han fortsatt trodde han hadde vunnet sølv.

En times tid etter at Iversen gikk i mål, ble han igjen intervjuet av statskanalen.

– Det er en spesiell måte å bli verdensmenster på. Jeg får ikke gjort noe med saken, og gullet føles ikke helt fortjent, sa han.

Klæbo den moralske vinneren

Det ble en gullmedalje med bismak.

– Jeg må bare nyte følelses av at jeg lyktes, at jeg maktet å komme i form til et mesterskap og har lyktes med å oppnå guttedrømmen. Samtidig er jeg lei meg på Johannes sin vegne. Dette føles urettferdig for hans del, og jeg stiller meg ikke bak juryavgjørelsen. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å ta imot gullet, men Johannes er den moralske vinneren, sa Iversen i intervjuet med NRK.

Les forrige sak:
Tove Skaget fra Stjørdal skulle feiret 40-årsdagen til sin Linda, og det sterke savnet er der fortsatt.
Nå skulle Toves datter ha feiret sin 40-årsdag

Tove Skaget mistet sin førstefødte datter i 1981

Close