1 °C Stjørdal, NO
13/12/2019

Henrik (18) skal til rulleski-VM

Skal gå alle distanser for Norge

VM-KLAR: Henrik Einangshaug fra Aasguten og Frosta er en av fire norske herrejuniorer som skal representere Norge under rulleski-VM i Latvia. VM-KLAR: Henrik Einangshaug fra Aasguten og Frosta er en av fire norske herrejuniorer som skal representere Norge under rulleski-VM i Latvia.
Hellsenteret111219

Henrik Einangshaug fra Frosta er uttatt på det norske laget til VM i rulleski.

– Jeg er tatt ut til samtlige distanser under VM i Madona i Latvia, forteller en fornøyd Henrik Einangshaug, som representerer Aasguten.

18-åringen fra Frosta er med i den norske troppen til rulleski-VM for andre gang. Forrige gang var i Sollefteå i Sverige for to år siden.

Rulleski-VM starter i den latviske byen Madona 8. august og blir fire hektiske dager for frostingen.

– Torsdag er det 20 kilometer klassisk intervallstart, fredag blir det 200 meter supersprint i fri teknikk, lørdag er det 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er lagsprint den siste dagen, forteller Einangshaug.

Oppkjøringen til VM foregår i Meråker for 2000-modellen fra Frosta.

– Årets rulleskisesong har vært oppløftende etter at forrige sesong bare gikk sånn pass. Jeg deltok på Hemsedal rulleskifestival i starten av juli, og den gikk som forventet. Jeg tapte mye i sammendraget på grunn av sprinten, selv om jeg gjorde en god sprint sammenlignet med hvordan jeg har brukt å gjøre det i sprint. Fellesstarten og jaktstarten gikk helt greit, men tapte en del på fellesstarten etter noen dårlige taktiske valg, oppsummerer Einangshaug.

Med Meråker som base har treningsforholdene vært upåklagelige for 18-åringen.

– Jeg jobber og bor i Meråker denne sommeren, noe jeg ikke angrer på i det hele tatt. Det gjør at jeg får trene i fantastiske omgivelser hele sommeren, sier Henrik Einangshaug som satser på å treffe for fullt med toppformen til VM.

Sist helg deltok han i Vaajmaraton som er 42 kilometer langt i klassisk stil fra Rötviken i Sverige til Sørli i Norge. Der endte han på 15. plass i herreklassen etter å ha brukt 1.56,15 på maratondistansen på rulleski.

 

Les forrige sak:
Ordfører Ivar Vigdenes takket alle brannmannskap og andre bidragsytere på deres evalueringsmøte onsdag ettermiddag. Til høyre sitter innsatsleder i Stjørdal brann- og redningstjeneste, Geir Haugdahl. (Foto: Åge Sjølstad)
Takket brannvesenet på vegne av alle stjørdalinger

Beveget ordfører deltok på brannvesenets evalueringsmøte

Close