16 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Henrik Bjørnstad slår første slag

 

At barn har en tilpasset bane, hvor de kan spille etter sine egne premisser er meget viktig for at vi skal få en økning bland barn og unge i golfen. Dette sier Petter Hagstrøm NGF:

– Dette er en gylden mulighet for oss å vise frem noe vi tror på. Jeg begynte selv å spille på en lignende bane. Henrik Bjørnstad NGF sier puttebanen er helt i tråd med den sportslige planen som Henrik og Petter har jobbet med det siste året. Samtidig som vi får vist frem Puttebanen og Frosta golfklubb er dette også en utmerket anledning å markedsføre den sportslige planen.28. juni 2013 klokka 17.30 åpnes banen av ordføreren på Frosta og Henrik Bjørnstad slår det første slaget. Det blir deretter spill på banen for alle barn som møter opp sammen med Petter og Henrik. Kvelden avsluttes med en oppvisning på driving-rangen hvor Henrik får vist frem sine ferdigheter under ledelse av Petter.

 

Om Frosta Golfklubb

Ole Hermod Sandvik

Frosta Golfklubb er en 6- hulls bane som ligger idyllisk til ved sjøkanten i Vågen, på Korsneshalvøya. Klubben ble stiftet i 2001 og banen ble åpnet i august 2003.

Banen har en fin beliggenhet og lett tilgjengelig fra både vei og sjø. Puttebanen er en golfbane i miniatyr med hull fra 17-35 meter. Banen spilles med en spesiell golfball som kalles «almost golf ball». Hullkoppene er mer enn dobbelt så store som på en «vanlig» golfbane. Banen er åpen for alle, barn som voksne og det er gratis å spille. Det eneste man må kjøpe er en «almost golf ball», disse selges på klubbhuset og køller lånes ut gratis.

 

Om den sportslige plan

Den sportslige planen skal vare et veikart til fremgang og definere hva som skal prege golfen i fremtiden. Den skal sette golfspilleren i sentrum uansett alder og ferdighet. Planen lanseres i forbindelse med golftinget i høst. Petter og Henrik er nøkkelpersoner i denne prosessen som også involvert norske så vel som internasjonale eksperter. Miljø, Trygghet og Mestring står sentralt gjennom hele planen. Henrik er Norges beste mannlige golfspiller gjennom tidene med bland annet to år på den gjeve PGA-Touren. Henrik jobber i dag som spillerutvikler på Norges golfforbund.

Petter er initiativtaker til Puttebanen og golfforbundets representant i Midt-Norge. Han har en bakgrunn som golftrener og er ekspert på Barn og golf. Petter jobber i dag som idrettsutvikler på golfforbundet. Det opplyser Ann Kristin Alstad Reinås om før åpning 28.juni.  

 

 

 

Les forrige sak:
Marit møter veipensjonistene

  Statens vegvesen sine pensjonister i Nord-Trøndelag utgjør rundt 180 registrerte […]

Close