3 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Her blir det ny asfalt i sommer

Strekninger på E14 og fylkesveg 705 får nytt dekke

Havnegata er en av strekningene som er prioritert av Statens vegvesen til å få ny asfalt i 2019. Havnegata er en av strekningene som er prioritert av Statens vegvesen til å få ny asfalt i 2019.

Asfaltsesongen starter rett over påske, og fire strekninger i Stjørdal og to i Selbu får ny asfalt i sommer i følge Statens vegvesen.

Nesten seks kilometer av E14 fra Bergskleiva til Hegramo får ny asfalt i løpet av sommeren. Det samme gjør 818 meter av Havnegata fra Havnekrysset til Molovika.

– Vi skal asfaltere 48 kilometer riksveg og 205 kilometer fylkesveg i år, skriver Statens vegvesen i Trøndelag i en pressemelding. Totalt har vegvesenet ansvar for 740 kilometer riksveg og 4780 kilometer fylkesveg med fast dekke i fylket. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

De røde strekene indikerer hvor det blir lagt ny asfalt i Værnesregionen kommende sommer. (Illustrasjon: Statens vegvesen)
De røde strekene indikerer hvor det blir lagt ny asfalt i Værnesregionen kommende sommer. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

I tillegg til strekningen fra Bergskleiva til Hegramo skal 775 meter av E14 gjennom Stjørdal sentrum asfalteres. Det gjelder fra Circle K-stasjonen og nesten til krysset med Ringvegen. På gamle E6, som nå heter fylkesveg 950 skal Hell bru få ny asfalt.

I Selbu skal strekningene fra Flønes til Bell og fra Bell til Selbu kirke på fylkesveg 705 asfalteres. Dette er totalt en strekning på nesten tre kilometer.

– Hvert år måler vi i Statens vegvesen dekketilstanden på alle riks- og fylkesveger. Vi gjør dette ved hjelp av laserskannere som er montert på biler som vi bruker når vi kjører på befaringer av hele vegnettet. Vi får ut nøyaktige data på spor og jevnhet i asfaltdekket, og ser hvordan tilstanden utvikler seg. Vi har foretatt årlige målinger helt siden 1990. Vi har derfor svært god oversikt over dekketilstanden på vegnettet, sier seksjonssjef Thor Asbjørn Lunaas i Statens vegvesen.

Høstkupp

Målingene er grunnlaget for prioriteringene våre, det vil si hvilke veger som får asfalt i år og de neste årene. Vi har ikke nok midler til å asfaltere alle veger som burde hatt nytt dekke. Når vi prioriterer mellom veger, så spiller trafikkmengde, hvor stor andel tungtrafikk det er på vegen og trafikksikkerhet inn.

– Hvilke strekninger som får asfalt i 2019, ble planlagt høsten 2018. Hvis det i løpet av vinteren har oppstått skader på andre strekninger/veger, så kan det bli aktuelt å omprioritere, sier Lunaas.

Asfaltleggingen på riks- og fylkesveger starter i mai og avsluttes i september.

– Vi velger steinrik og slitesterk asfalt på veger med stor trafikk. Hvis fundamentet på vegen er god, er levetiden på asfalt på slike veger seks til åtte år. Levetiden på asfalt på lavtrafikkerte veger, som har et godt vegfundament, kan være 15-20 år. Ny asfalt på vegene har mye å si for trafikksikkerhet, veggrepet som sikrer fremkommelighet og for kjørekomfort, understreker Lunaas i pressemeldingen.

Les forrige sak:
Sol fra skyfri himmel, kalde netter som tar vare på mye av skiføret, kan gi perfekte påskedager i fjellet. Men også ved sjøen ligger det an til strålende påskedager. Dette bildet er fra Meråker. (Foto: Tone Bergquist)
Drømmepåska er på vei

Sjekk de utrolige værvarslene!

Close