-3 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Her blir det snart skihopping året rundt

Og nærhet til flyplass kan gjøre hoppbakken attraktiv for internasjonale renn

Rolf Åge Berg i Bjørkbakken AS legger ned utallige arbeidstimer for å gjøre om Bjørkbakken til en helårsbakke på plast. Rolf Åge Berg i Bjørkbakken AS legger ned utallige arbeidstimer for å gjøre om Bjørkbakken til en helårsbakke på plast.

I løpet av kort tid starter arbeidet med å legge plast i Bjørkbakken. Bakken skal utvikles til et moderne helårsanlegg og nærheten til flyplass vil gjøre den attraktiv for nasjonale og internasjonale renn.

– Det hele startet med at Trønderhopp og Granåsen Skiteam ville ha en treningsbakke under ombyggingen av Granåsen i forbindelse med ski-VM 2025. Så har det ballet litt på seg.  Vi skulle begynt for lenge siden, men korona og andre ting har gjort at det har tatt lengre tid, sier tidligere skihopper Rolf Åge Berg.

Han er daglig leder i nystartede Bjørkbakken AS, som eies av IL Nybrott og Stjørdals-Blink IL, og står bak utviklingen av hoppanlegget. Idrettslagene har fått utstyr og materiell i gave fra Trondheim kommune, deriblant skiheis og plast som skal gjenbrukes fra Granåsen. Utstyret har en nypris på 12,5 millioner kroner. I løpet av kort tid starter arbeidet med å legge plast i Bjørkbakken.

– Dette blir et svært opplegg og mye jobb. Det skal legges plast på et område på 2500 kvadratmeter, og først skal det legges impregnert trevirke. Mye skal gjøres på dugnad, og jeg tror mange vil være med på å bidra, sier Berg.

World cup

Målet er å ha hoppanlegget klart til august neste år, omtrent samtidig som skoleåret starter. Da vil det blant annet komme elever fra hopplinja ved Heimdal videregående skole som skal bruke bakken som treningsbakke. Det er ved denne skolen trønderske hopptalenter utvikles. Berg ser for seg et interkommunalt samarbeid mellom Stjørdal kommune og Trondheim kommune.

– Poenget med dette er at det blir sommerhopping hele året. Vi skal kun ha åpent for å hoppe på plast. Dermed kan vi forlenge sesongen med over et halvt år. I Granåsen stenger de plastbakken på denne tiden av året, men det er ikke sikkert det kommer snø før i desember eller januar. Her vil de da få muligheten til å hoppe hele året, sier Berg.

Den tidligere skihopperen tror nærheten til flyplass også vil gjøre Bjørkbakken attraktiv for nasjonale og internasjonale renn i fremtiden. I første omgang ser han for seg World Cup for damer, men også andre arrangement som junior-VM, FIS-cup, kontinentalcup og Sommer Grand Prix.

– Tenk deg om det blir World Cup for damer, da kommer hele World cup-sirkuset hit. Det hadde vært stort og ville tilført Stjørdal veldig mye, sier han.

Flere typer arrangement

Når det nå skal legges plast i Bjørkbakken vil radien i unnarennet øke fra 80 til 90 meter. Det betyr at det fort kan komme nye bakkerekorder. Bakkerekorden i dag er på 96,5 meter.

– Vi kan fort få lengre hopp enn dette, sier Berg.

I tillegg til 90-metersbakken skal det bygges to små rekrutteringsbakker (K4 og K10) som skal ligge ved siden av. I planene til det nye anlegget inngår også trimtrapp, trimløyper, åpen kafeteria og sanitæranlegg.

– Vi skal legge til rette for flere typer arrangement, ikke bare skihopping. Vi skal skape et møtepunkt for helsefremmende aktiviteter. Det er kjempemuligheter i dette området og vi ønsker å utvikle dette skikkelig.  Planen er også å legge til rette for teoretisk undervisning for hoppelevene fra Heimdal videregående skole slik at de kan være her hele dagen.

Les forrige sak:
Eirik Paulsen har hatt travle dager dette året.
Passerte 2019-omsetningen i september

Sport1-butikken i Stjørdal regner med å omsette for rundt 26 millioner kroner i år

Close