21 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Her blir det verksted for alle

Maria åpner dørene til noe helt nytt lørdag

NOE HELT NYTT: Maria Heimsnes finpusser og gjør ferdig «Verksted for alle» før åpningen kommende helg.

Hun driver sitt eget firma Kunst- og kulturagenten, og kommende helg åpner Maria Heimsnes et nytt kunstverksted i Stjørdal sentrum.

«Verksted for alle» er navnet på verkstedet og utstillingslokalene som Maria Heimsnes nå gjør siste finish på i andreetasjen over restauranten Egon i Kjøpmannsgata.
– Her skal vi jobbe, prøve, øve, fikse og mekke, sier Maria Heimsnes. Hun ønsker å skape et lokale som skal fylles av kreativitet og god stemning.
– Ønsket mitt er at dette skal bli et sted som skoler og barnehager kan bruke, men også et besøkssted for grupper i alle aldre. Jeg vet mange savner å ha et møtested utenom kaféer, – her kan mor, far, barn og besteforeldre, ja absolutt alle, få en felles møteplass. Dessuten er det flere som ønsker seg kurs, både enkle, men også fordypning i enkelte teknikker, sier Heimsnes.

Håper på daglig aktivitet

Hun brenner for kunsten og hun brenner for sitt nye sted med utsikt over Stjørdal. Her håper hun å kunne bidra til noe helt nytt i byen.
– Målet på sikt er å skape daglig aktivitet her. Da trenger jeg hjelp fra andre engasjerte og interesserte til å fylle på med innhold og kreativitet, sier Maria Heimsnes.

Inspirasjon fra utlandet

Hun har fått støtte fra Innovasjon Norge i en markedsavklaringsperiode. Nå skal hun finne ut hva stjørdalingene og interesserte fra nabokommunene ønsker seg og ikke.
– Det finnes ikke mye tilsvarende i Trøndelag, men det er temmelig utbredt i USA. Dessuten har jeg vært på studietur til Brighton i England der det finnes et lignende tilbud. Der har de blant annet ulike korte workshops på lørdager, – det er noe jeg har lyst å forsøke meg på, sier Heimsnes.

Åpning og vinterferietilbud

Kommende helg er det åpning av «Verksted for alle», og Maria Heimsnes håper mange tar turen innom i løpet av lørdag eller søndag.
– Da blir det ulike aktiviteter her, og samtidig håper jeg å vise fram de kreative lokalene på en slik måte at mange ønsker å komme tilbake, sier Heimsnes.
Det blir en hektisk start for det nye verkstedet, for allerede mandag er det mer aktivitet. I skolenes vinterferie har hun nemlig et tilbud som strekker seg fra mandag til og med onsdag for barn i alle aldre. Noen plasser er bortbestilt, men det finnes fortsatt ledige plasser.
– Her blir det muligheter til introduksjon i tegning, maling og trykk blant mye annet. Da blir det masse aktivitet her, sier Maria Heimsnes, som rågleder seg til å vise fram «Verksted for alle» for aller første gang kommende helg.

 

Les forrige sak:
«Storfugl» på Værnes i dag

Dreamliner tar av til Thailand

Close