12 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

Her bygger de ny jernbaneundergang på 72 timer

– Det er hektisk, og det krever at ting går på skinner

Entreprenørene jobber under et voldsomt tidspress for å bli ferdig med jernbaneundergangen på Langstein før natt til tirsdag.

Hektisk aktivitet på Langstein

I forbindelse med vegutbyggingsprosjektet på Langstein skal jernbaneundergangen skiftes ut slik at trafikkapasiteten økes.

– Det er hektisk, og det krever at ting går på skinner, sier Trond Årsandøy, hovedsikkerhetsvakt hos Banegruppen AS, som har hovedansvaret for sikkerheten på Langstein-prosjektet, til Stjørdals-Nytt lørdag formiddag.

– Heftig hull

Togtrafikken ble stoppet i 72 timer fra fredag kveld klokken 2300.

– Det er et gammelt betongtrau som tas bort, og det samme gjelder all gammel steinsetting som må fjernes og erstattes av nye betongelementer som vi har opplagret like ved. Natt til tirsdag skal togtrafikken gå som normalt igjen, sier han.

Trond Årsandøy sier prosjektet ligger i rute for å bli ferdig innen tidsfristen.

Årsandøy innrømmer at det er svært prosjekt som er i gangsatt.

– Det er et heftig hull som skal graves og betydelig masseutskifting som skal foregå på kort tid. Likevel ligger vi godt an, sier han.

Geolog måtte komme

I slike store prosjekter kan alltids noe oppstå.

– Tidlig lørdag morgen oppdaget vi noen materialer i grunnen, og vi måtte hente en geolog fra Trondheim for å undersøke saken. Det er ingen dramatikk og det er mest med tanke på HMS, men vi må vite hvordan materialene skal tas vare på når det fjernes. Det er gammelt trevirke som kan tenkes å inneholde kreosot, sier Årsandøy.

Hele fem aktører jobber med prosjektet på Langstein.

Hele fem aktører er involvert i prosjektet på Langstein, og i tillegg til Banegruppen jobber Tverrås, Hæhre, Nye Veier og Bane Nor sammen om å bli ferdig innenfor de 72 timene de har til rådighet.

Les forrige sak:
||
Slo inn rute på foodtruck ved Rema

Tyvene stjal brus

Close