12 °C Stjørdal, NO
18/07/2019

Her er den nye operasjefen

34-åring fra Østerdalen tar over etter Randi Spets

Lars Eggen er tilsatt som ny operasjef for Opera Trøndelag. (Foto: larseggen.no) Lars Eggen er tilsatt som ny operasjef for Opera Trøndelag. (Foto: larseggen.no)

Etter 20 år som sjef for Opera Trøndelag fratrer Randi Spets, og Lars Eggen (34) er ansatt som ny sjef for Opera Trøndelag.

Under Randi Spets sin ledelse har Opera Trøndelag etablert en plattform for å sette opp og fremføre store klassiske operaforestillinger. Hele arbeidet er preget av avansert samspill mellom amatører og profesjonelle.

– Med løpende rekruttering til ulike roller og oppgaver har Opera Trøndelag fremstått som et ledende miljø på egenproduserte forestillinger i regionen, som har gitt viktige oppdrag til aktører innenfor operakunsten i Trøndelag, heter det i en pressemelding fra Opera Trøndelag.

– Styret i Opera Trøndelag er svært tilfreds med tilsettingen av Lars Eggen. Han kombinerer en allerede tung kunstnerisk karriere med en kunstnerisk og administrativ oppbygging gjennom bl.a. Opera Di Setra. Og ikke minst har han førstehånds kjennskap til Opera Trøndelag sin egenart, sier styreleder Torbjørn Skjerve om tilsettingen.

Lars Eggen vil videreutvikle Opera Trøndelag som ledende Distriktsopera i Norge , og særlig legge vekt på arbeide videre med de bemerkelsesverdige resultater når det gjelder rekruttering til Operakunsten i Trøndelag. Han vil legge stor vekt på å videreutvikle det samarbeidet Opera Trøndelag har hatt med både profesjonelle og amatører i regionen. Han ser fram til å samarbeide med Anne Spets som produksjonsleder og jobbe videre med å formidle og skape interesse for opera i regionen.

Lars Eggen er fra Tylldalen i Østerdalen, men bosatt i Trondheim og har etablert seg som en allsidig sanger i norsk musikkliv. I tillegg til operasolist er han mye benyttet som sanger ved festivaler og i konsertsammenheng. Han har sunget over 40 ulike roller, flere tilskrevet Eggen, i tillegg til å ha mottatt flere priser og stipender Han dirigerer kor, er mye brukt som seminarholder og underviser ved NTNU.

Coop Storlien artikkelnivå

Eggen har parallelt med sin kunstneriske virksomhet produsert både opera og teater, samt en rekke konserter og andre arrangementer gjennom Opera Di Setra, Tylldalspelet og KmOpra. Eggen har mastergrad i utøvende musikk fra institutt for musikk ved NTNU, og har også studert ved Conservatorio di Musica di Perugia samt privat ved Hochschule für Musik i Köln. Etter endt utdanning har han jobbet for de fleste norske operaprodusentene blant annet Opera Trøndelag, Operaen i Kristiansund, Opera Nordfjord, TSO, NOSO.

Han har deltatt ved flere festivaler som Trondheim Kammermusikkfestival og Yo! Opera Festival i Utrecht, Nederland. Eggen har også vært aktiv i Opera Norge som både styremedlem og medlem.

Eggen kjenner Opera Trøndelag svært godt, og har jobbet tett med både Randi og Anne Spets gjennom en rekke ulike produksjoner de siste 14 årene, informerer styreleder Torbjørn Skjerve om i pressemeldingen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Lurte til seg over en kvart million fra NAV

Nå må mannen sone 75 dager i fengsel

Close