3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Her er det flest arbeidsledige i Trøndelag akkurat nå

Arbeidsledigheten på tur ned, men fortsatt er 6,5 prosent av trønderne helt uten arbeid

(Illustrasjonsfoto)

Meråker topper en temmelig dyster statistikk for tiden. Helt ferske Nav-tall viser at Meråker har den høyeste arbeidsledigheten i Trøndelag for tiden. 9,7 prosent av arbeidsstyrken i bygda er nå helt ledige. Det er en nedgang fra 10,8 prosent i forrige uke, men likevel på Trøndelags-toppen. Totalt er 111 meråkerbygger nå registrert som helt ledig. Det er tolv færre enn forrige tirsdag.

Stjørdal har tredje størst andel helt arbeidsledige i Trøndelag, med 8,2 prosent av arbeidsstyrken. Dette er en nedgang fra 9,3 prosent i forrige uke. 1010 stjørdalinger står nå helt uten arbeid, mens tallet for en uke siden var 1135.

15 891 personer er registrert som helt ledige i Trøndelag, ifølge foreløpige tall. Det utgjør 6,5 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 16 795 personer, eller 6,9 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 13 120 personer registrert som delvis ledige arbeidssøkere. Totalt var dermed 29 915 eller 12,2 prosent av arbeidsstyrken, registrert som arbeidssøkere i fylket.

– Antallet som er registrert som arbeidssøkere i fylket fortsetter å falle. På det høyeste i uke 15 var antall arbeidssøkere 34 525 personer i Trøndelag. Nedgangen skyldes både at en del permitterte går tilbake i arbeid, og at færre nye arbeidssøkere melder seg ledig, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Tydal har den nest laveste ledigheten i Trøndelag med ti personer som står helt uten arbeid akkurat nå. Det utgjør 2,3 prosent av arbeidsstyrken og er seks færre enn for en uke siden.

I Malvik er 7,1 prosent av arbeidsstyrken helt ledig, i Selbu er tilsvarende tall 5,1 prosent og på Frosta 5,6 prosent. Alle kommunene i Værnesregionen har hatt en betydelig nedgang i antall helt ledige sist uke.

Les forrige sak:
Kjørte 109 i 70-sone

Mann i 50-årene fratatt førerkortet

Close