-7 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Her er siste smittestatus for hele Værnesregionen

Dette er siste nytt om koronaviruset i Stjørdal, Malvik, Meråker, Selbu, Frosta og Tydal

Illustrasjon koronavirus. (Foto: Daniel Roberts/Pixabay)

Den siste uken har det dukket opp enkelte nye smittetilfeller i Stjørdal og Malvik kommune. Det er imidlertid flere kommuner som ikke har opplevd smitte på en god stund.

Meråker kommune er én av kommunene som ikke har hatt smitte siden slutten av april. Sist gang kommunen kunne bekrefte påvist smittetilfelle var den 28. april.

På kommunens hjemmeside blir det opplyst at tilfellet var kjent og at det var ingen fare for videre spredning. Før dette tilfellet har det ikke vært påvist smitte i kommunen siden februar.

Selbu kommune kunne tidlig i mai opplyse om et nytt smittetilfelle i kommunen. Her ble 25 nærkontakter satt i ventekarantene i påvente av testresultat.

Det skulle imidlertid vise seg at hurtigtesten vedkommende hadde tatt viste feil, og dermed kan det konkluderes med at det ikke har vært påvist smitte i kommunen siden 17. mars i år.

Frosta kommune har hatt relativt lite smitte siden den store oppblomstringen i fjor, selv om det har vært noe enkelttilfeller siden den gang.

Sist gang kommunen fikk bekreftet nytt covid-19-tilfelle var den 11. mai. Vedkommende som testet positivt skal ha kommet fra en annen kommune for å besøke klostergården på Tautra. Det ble ikke bekreftet flere smittede etter dette tilfellet.

Før dette ble det den 4. mai bekreftet et nytt positivt tilfellet på Frosta. Vedkommende skal ikke ha vært bosatt i kommunen, men utført servicearbeid.

Før de siste to tilfellene har ikke kommunen hatt et bekreftet smittetilfelle siden 24. mars i år.

Tydal kommune er den kommunen som har klart seg best siden pandemien inntraff Værnesregionen. Hittil i år er det blitt registrert ett tilfelle av covid-19 den 3. januar.

Malvik kommune er blant de kommune i Værnesregionen som beliggenhetsmessig ligger mer utsatt til mellom Trondheim og Værnes lufthavn. Den siste uken er det blitt registrert to nye smittetilfeller i kommunen, hvor både Hommelvik barne- og ungdomsskole og Sveberg skole er blitt satt i ventekarantene.

Sist det ble registrert smitte i kommunen var 17. mai. Siden er det ikke blitt opplyst om ytterligere positive tilfeller i kommunen.

Stjørdal kommune er kommunen som har hatt flest smittetilfeller av kommunene i Værnesregionen. Per dags dato er det ni positive tilfeller av covid-19-tilfeller i kommunen, hvor de to siste tilfellene ble registrert den 19. mai.

Per 20. mai har ingen nye personer testet positivt for covid-19 i kommunen.

Les forrige sak:
Helge Stokkan har ominnredet en varebil som følge- og bobil til ferden sørover langs Norge.
Helge (63) sykler Norge på langs: – Regner med å gå ned et halvt kilo om dagen

Helge Stokkan planlegger å sykle 15 mil per dag

Close