2 °C Stjørdal, NO
10/04/2020

– Her får Kimen virkelig vist hva huset duger til

Operasjef Lars Eggen roser kulturhuset før premieren på Turandot

KLART FOR TURANDOT: Her er noen av gjengen som har bidratt til å reise scenografien og sette lysrigg for forestillingen. Her er f.v. Roar Hareland Bustad, Kimen; Sigurd Rønning, frivillig; operasjef Lars Eggen i midten; Kim Taftø og Mareno Steira, OIK. KLART FOR TURANDOT: Her er noen av gjengen som har bidratt til å reise scenografien og sette lysrigg for forestillingen. Her er f.v. Roar Hareland Bustad, Kimen; Sigurd Rønning, frivillig; operasjef Lars Eggen i midten; Kim Taftø og Mareno Steira, OIK.

– Det er herlig med alt det manuelle arbeidet som publikum nødvendigvis ikke får se for at vi skal få til en operaoppsetting som mektige Turandot, sier operasjef Lars Eggen som teller timer fram til premieren på Turandot torsdag 5. mars klokken 18.00.

– Dette er det avsluttende verket til Puccini. Fra lørdag klokken 09.00 til mandag ettermiddag klokken 18.00 har vi brukt totalt minst 36 timer på å reise scenografien og sette lysrigg til forestillingen. Nå er grovarbeidet gjort. Men vi er glade for hver eneste time fram til premieren for de siste finjusteringer. For vi ønsker å gi publikum en stor opplevelse!

– Her ser du trappa der Thomas Ruud og Henrik Engelsviken vil fremføre den mektige «Nessum Dorma» som publikum får høre mot slutten av operaen. Dette vil være en opplevelse for livet, sier operasjefen som er spent foran sin aller første oppsetting.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– I denne prosessen har vi hatt meget god hjelp fra det rike operamiljøet i Kristiansund godt kombinert med våre frivillige og de ansatte på Kimen. Her er det skrudd og mekket for å finne de gode løsningene. Da er det godt at vi kan flyte på erfaringene fra oppsettingene i Kristiansund tidligere i år. Derfor er samarbeidet mellom operamiljøet i Kristiansund og Stjørdal så verdifullt, sier operasjefen mens han gir praktiske beskjeder til sine medarbeidere.

– Vi bruker hele Kimen for å få til en slik oppsetting. Her får Kimen virkelig vist hva huset duger til i krevende stunder. Og da er det godt å kunne konstatere at Kimen leverer. Vi er helt avhengige av et hus med Kimen sine kvaliteter for å tilby denne forestillingen som publikum kan nyte, sier operasjef Lars Eggen.

Nå telles timene.

Les forrige sak:
Over 120000 pantekroner til Røde Kors

- Jeg vil gjerne si tusen takk til alle som støtter oss med panten sin

Close