-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Her har de hjerterom til enda flere

Kai Fredrik Godejord og Kirkevert Ann-Mari Aas ønsker alle velkommen til Åpen kirke i Stjørdal Kirke, uansett livssituasjon. Her kan man enten nyte en stille stund, eller blir med på praten rundt kaffebordet. Kai Fredrik Godejord og Kirkevert Ann-Mari Aas ønsker alle velkommen til Åpen kirke i Stjørdal Kirke, uansett livssituasjon. Her kan man enten nyte en stille stund, eller blir med på praten rundt kaffebordet.

Stjørdal Kirke arrangerer Åpen kirke hver fredag. – Et møtested og et fellesskap, sier Kai Fredrik Godejord.

Praten går og stemningen er lun og god inne i Stjørdal Kirke i Kimen kulturhus. Ann-Mari Aas og de andre kirkevertene passer på å ta imot alle som kommer inn døra med åpne armer og tilby de noe å drikke.

– Kirken skal være en trygg møteplass, et punkt som er fast. Det er en viktig plass for de som kommer hit, og jeg vet personlig hvor viktig et slikt lyspunkt i uka betyr, sier Kai Fredrik Godejord.

Åpen kirke er et tilbud Stjørdal menighet fører i Stjørdal Kirke hver fredag mellom klokken 11.00 og 13.00. Arrangementet er åpent for alle.

– Det er rom for å sette seg ned i kirka, tenne et lys, og bare nyte en stille stund. Men vi byr også på kaffe, saft og vafler for de som ønsker det. Vi er et møtested og et fellesskap, hvor vi prater om alt mulig, fortsetter Godejord.

Viktig tilbud

Kirkevert Ann-Mari Aas og mannen har vært med siden Stjørdal Kirke i Kimen åpnet for seks år siden. Hun forteller at Åpen kirke var noe av det første menigheten startet med.

– Vi har faktisk holdt åpent gjennom store deler pandemien. Det var noe av det første vi prøvde å få til å fungere etter gjeldende smittevernregler. Vi har inntrykk av at det har vært viktig for mange å kunne komme hit under pandemien, sier hun og får støtte blant de som deltok under fredagens Åpen kirke.

Godejord legger til at de har mer en nok hjerterom til flere deltagere, og ønsker alle velkommen.

– Pandemien har gjort at vi har kjent på følelser som vi kanskje ikke har kjent på tidligere. Det er derfor viktig å belyse at vi er her. Vi er et tilbud for mange, både for det sosiale, men også hvis du trenger noen å snakke med på tomannshånd som lytter, forklarer han, og understreker at alle som jobber i kirka har taushetsplikt.

– Et stabilt fjell

Stjørdal Kirke er åpen så lenge Kimen holder åpent, og er tilgjengelig for de som måtte ha behov for å besøke kirken.

– Det er viktig at dørene står åpne, og at det ikke blir stilt spørsmål om hvorfor du er her. Kirka er et stabilt fjell, det er ikke noe som vakler. Det har vært viktig i mitt liv, og jeg ønsker å gi den muligheten til andre også, forteller Godejord.

Det er flere ansatte og frivillige som er med på å drive Åpen kirke. Et lignende tilbud er også tilgjengelig for ungdommer på onsdager. Over tid har de observert en liten vekst, og at flere og flere benytter seg av tilbudet.

– Vi er her for alle, uansett livssituasjon. Noen er med på kaffepraten, andre tenner et lys, sitter en stund alene og går. De som ønsker å vite mer, finner Stjørdal menighet på Facebook, smiler Godejord.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Kjørte på elg på E14

Close