3 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Her kan du levere slakteavfallet

Jeger- og fiskeforeningene håper at denne konteineren blir fylt opp med slakteavfall under elgjakten

Denne konteineren håper Paal Larsen (t.v.), Ivar Rimul og Kjell Mjøsund blir fylt opp med slakteavfall under elgjakten. Foto: Frank Skaufel Denne konteineren håper Paal Larsen (t.v.), Ivar Rimul og Kjell Mjøsund blir fylt opp med slakteavfall under elgjakten. Foto: Frank Skaufel

På det meste ble det samlet inn fire tonn med slakteavfall i forbindelse med elgjakten. Nå videreføres ordningen som var sitt første i sitt slag i Norge, og som sørger for åte under revejakten vinterstid.

– Vi oppfordrer elgjegerne å samle inn slakteavfallet og legge det på depotplassene slik at vi kan få hentet det, sier Paal Larsen i Værnes Jaktskytterklubb og Kjell Mjøsund i Stjørdal Jeger- og Fiskeforening.

– Supert at noen vil videreføre

Siden 2012 har foreningen Jakt i Stjørdal stått i bresjen for en ordning med å samle inn slakteavfall under elgjakten. Avfallet ble samlet i en konteiner og oppbevart, slik at revejegerne vinterstid kunne bruke det som åte under jakten på Mikkel.

– Målet var at etter prosjektslutt i 2017 at ordningen skulle gå av seg selv. Vi synes det er supert at noen vil videreføre ordningen med innsamling av slakteavfall. Hvis avfallet blir liggende i skogen vil det også føre till økt bestand av smårovvilt, sier Ivar Rimul, som representerer Jakt i Stjørdal.

Tre depotsteder

Larsen og Mjøsund har bestemt seg for å etablere tre depotplasser i Stjørdal, hvor elgjegerne kan levere avfallet. Flora, Sona og Hegra får ett punkt på østsiden av Einang-gården, Skjelstadmark og Langstein får sitt ovenfor Skjelstadfeltet og i tillegg vil det bli etablert et punkt for Lånke og Elvran ved Sigertmoen.

– Jegerne kan følge med på våre nettsider for mer informasjon om eksakt plassering av punktene, sier Mjøsund.

Tømmes hver dag

Avfallet blir lagt inn i store og tykke plastsekker, men depotene må dekkes med presenning slik at ikke fuglene får lett adkomst.

– I den mest hektiske jaktperioden vil depotene bli tømt hver dag. Jegerne fra Skatval kan levere avfallet direkte i konteineren her ved grustaket i Stjørdal sentrum, sier Larsen.

De tre jaktildsjelene er glad for at det lyktes å videreføre ordningen med innsamling av slakteavfall.

– Vi følte det var for galt at prosjektet, som andre kommuner har kopiert, skulle strande, og da var det nærliggende at vi i jeger- og fiskeforeningene tok ansvar, sier Larsen som forteller at det vil bli lagt ut poser ved depotstedene.

– Ta kun så mange som dere har behov for. Mange har også slike poser liggende fra tidligere år. Se oppdatering rundt utlevering på hjemmesiden til Stjørdal JFF, avslutter Paal Larsen.

Les forrige sak:
På vei tilbake til Blink

Nok en 2001-modell aktuell for A-stallen

Close