0 °C Stjordal, NO
25/01/2020

Her planlegges det lekeland og buldrehall

Tidligere produksjonslokaler skal fylles med lek og trening

FYLLES MED AKTIVITET: Bygget som tidligere huset Microplast kan bli fylt opp med liv og aktivitet om ikke lenge. Det foreligger konkrete planer om både lekeland og buldrehall inne i de tidligere produksjonslokalene til venstre i bildet. FYLLES MED AKTIVITET: Bygget som tidligere huset Microplast kan bli fylt opp med liv og aktivitet om ikke lenge. Det foreligger konkrete planer om både lekeland og buldrehall inne i de tidligere produksjonslokalene til venstre i bildet.

Vil fylle Microplast-bygget på Tangen med lekeland og buldrehall.

Det tidligere produksjonslokalet til Microplast kan snart bli fylt med lek og aktivitet. Eierne av bygget, Bakken Eiendom AS, har konkret interesse fra aktører som ønsker å etablere lekeland og buldrehall i de ledige lokalene. Lekelandet er planlagt vegg-i-vegg med Hurtigruta Carglass, og er tenkt med inngang sørfra. Totalt tenkt areal til lekelandet er 815 kvadratmeter. Her skal det bli både trampoliner, sklier, tårn og masse ulike leker og selvsagt et «partyrom» for små og store barneselskap.

Buldrehallen er planlagt på nordsiden av bygget i «bakkant» av Hurtigruta sine lokaler. Buldrehallen er tegnet inn med et areal på 550 kvadratmeter.

Lekeland på 815 kvadratmeter

Hazan Banko er den som ønsker å etablere 815 kvadratmeter med lekeland i lokalene, og ser for seg masse ulike aktiviteter.

– Lekeland skal gi barna en god opplevelse gjennom varierte leker. Der kan de få energien sin ut, ha det gøy og moro, møte venner og leke sammen, skriver Banko i søknaden som nå er inne til politisk behandling.

Lekeland-etablereren ser for seg at det skal bli en god plass også for foreldrene hvor de kan møte andre familier og kose seg med kaffe eller andre forfriskninger mens barna leker seg. Lekelandet skal gjøre Stjørdal enda mer sentralt for Værnesregionen og skal bli et reisemål for folk fra nabokommunene, skriver Hazan Banko.

– Attraktivt treningstilbud

Buldrehallen er foreløpig bare skissert og viser at den skal inneholde flere buldrevegger med ulik vanskelighetsgrad. Buldring er en form for klatring hvor det klatres uten tau. Som sikkerhet brukes store madrasser som plasseres under veggen. Bakken Eiendom AS mener buldrehallen vil være positiv for Tangen-området.

– En buldrehall vil være et attraktivt treningstilbud for de mange som jobber eller studerer i området gjennom hele dagen. Av erfaring fra andre plasser vil hovedaktivitetstidspunkt likevel være etter arbeidstid. Det samme vil være for et lekeland. Begge aktivitetene vil ha sine høyeste besøkstall etter arbeidstid på hverdager og i helgene, heter det i søknaden til dispensasjonen fra gjeldende reguleringsplan.

Positiv rådmann

For å kunne etablere lekeland og buldrehall må det nemlig gis dispensasjon og søknaden ligger denne uka på lokalpolitikernes bord. Området er i dag regulert til kontor og industri, men rådmannen innstiller på at det i dette tilfellet åpnes for en dispensasjon.

– Det er lagt vekt på at etablering av lekeland og buldrehall vil være positivt for kommunens innbyggere, tomme lokaler tas i bruk, det er god adkomst både for myke trafikanter og biler, samt at det tidligere er dispensert fra reguleringsformålet for etablering av undervisningslokaler, heter det i saksframlegget fra rådmannen.

Les forrige sak:
Jørgen Sollihaug legger fotballskoene på hylla, iallfall inntil videre.
Blink utklasset Verdal i «blinklyskamp»

2. divisjonslaget vant 5-0 i forkortet treningskamp

Close