-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Her popper det opp en bilbutikk

Samarbeid mellom Bertel O. Steen og Torgkvartalet skal gi økt bypuls

Det monteres containere utenfor Torgkvartalet. Snart fylles de med en bilbutikk. Det monteres containere utenfor Torgkvartalet. Snart fylles de med en bilbutikk.

Midt i sentrum dukker byens nyeste bilbutikk opp.

– Dette blir spennende. Vi får iallfall en bilbutikk midt i smørøyet, og et skikkelig blikkfang med denne butikken, sier Wiggo Bakken. Han er avdelingsleder for Bertel O. Steen Trøndelag, som tidligere var Prøven Bil AS, i Stjørdal og gleder seg stort til å fylle containerbutikken få meter fra Torget med biler og selgere.

Montører fra MUS (Maskinutleie Stjørdal) er i ferd med å gjøre ferdig containerne som Bakken og hans mannskap skal flytte inn i.

– Det blir to biler inne i lokalene og en bil på taket. Vi blir godt synlig for å si det forsiktig, sier Bakken og gleder seg til han kan få møte kundene der de faktisk er.

– Dette er framtida. Vi må oppsøke kundene og ingen steder i Stjørdal treffer vi flere mennesker enn her.

Wiggo Bakken har med seg Peugeot, Kia, og selgerlærling Olaf Skive inn i lokalene rett utenfor Torgkvartalets inngang mot Torget.

– Vi kommer til å bemanne denne butikken i fra formiddagene alle hverdager, sier Wiggo Bakken, som antyder at det meste skal være på plass i løpet av to-tre uker. Den offisielle åpningen er imidlertid bestemt til lørdag 25. mai.

– Blir dette en midlertidig pop-up-butikk eller blir det en bilbutikk for «all» framtid?

– Vi håper den blir for evig og alltid. Meg bekjent så dreier det seg om en to-årskontrakt med opsjon på ytterligere to år, sier Wiggo Bakken.

Inne i Torgkvartalets tredjeetasje sitter senterleder Geir Veie og liker det han ser.

– Vi er sentrumspatrioter og opptatt av tiltak for økt bypuls. Gjennom dialog med Bertel O. Steen er vi ett av noen få kjøpesentre i Norge som har fått mulighet til å delta i et forsøksprosjekt hvor det er lagt opp til en pop-up-løsning i samarbeid med bilimportøren, forteller senterleder Veie.

Torgkvartal-sjefen er glad for aktivitet i tilknytning til kjøpesenteret og Torget.

– Bilbransjen er i endring rent fysisk, men også med tanke på adferd i kjøpsprosessen. Bertel O. Steen ønsker derfor å se på effekten av denne type midlertidige løsninger som kan flyttes der
kundene er, fremfor passive lokasjoner. Dette er klart en proaktiv holdning som Torgkvartalet finner spennende, spesielt når vi får lagt dette i tilknytting til Torget, sier Veie, som håper dette vil bli et bra og viktig bidrag til et aktivt torg i Stjørdal sentrum.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Feieren kutter ut papirlappen

Nå får du tekstmelding før pipa skal feies

Close