12 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

Her selges boliger til rekordpriser

– Folk er villige til å betale mye for å bo her, og det er en helt ny trend i Selbu

PILENE PEKER OPPOVER: Ordfører Ole Morten Balstad opplever Selbu som stadig mer attraktiv som bosteds- og hyttekommune. Boligområdet Botn like overfor sentrum er blant de mest attraktive stedene å bosette seg.

– Å kjøpe en bolig til én million tidlig på 2000-tallet var uhørt. Nå er det blitt solgt fire boliger i Selbu etter påske til over tre millioner.

Ordfører Ole Morten Balstad opplever at interessen for hytter og eneboliger i Selbu stadig blir mer attraktivt.

– Folk er villige til å betale mye for å bo her, og det er en helt ny trend i Selbu. Et hus ble nylig solgt for 3,5 millioner kroner, og det var en helt normal enebolig i sentrum. For en måneds tid siden ble et annet hus solgt for 3,7 millioner. Det mener jeg er ny prisrekord for en enebolig i Selbu. Det huset ble solgt for en million over prisantydning, sier han.

Ap-ordføreren er glad for at prisene stiger.

– Det betyr at markedet fungerer, og at folk kan bygge eller kjøpe seg et hus og få en gevinst ved salg. Leilighetsprisene er også på vei opp, og det er blitt omsatt leiligheter som nærmer seg en kvadratmeterpris på 40.000 kroner, sier Balstad.

Hele spekteret

Tomteprisene i Selbu er relativt lave, sammenlignet med Stjørdal, Malvik og Trondheim.

– En fin tomt på rundt ett mål kan man kjøpe for en halv million kroner, men vi har hele spekteret fra 100.000 kroner til over én million. Også for brukte boliger har vi et stort spenn, og man kan få kjøpt en bolig til mellom én og to millioner. For meg er det viktig å presisere, sier ordføreren, og tenker spesielt på etablerere som skal inn på markedet for første gang.

Årlig omsettes det mellom 50 og 60 boliger i Selbu, og det samme gjelder for hyttemarkedet. Også her har Selbu blitt mer attraktiv.

– I Selbu er det vanlig at innbyggerne også har hytte i kommunen. Tidligere var andelen 50/50, men nå er andelen utenbygds hytteeiere økt. Rett etter jul ble det solgt en nybygd hytte for 4,2 millioner kroner, og interessen for hytta var stor, sier Balstad.

Høyere standard

Tidligere var ikke Selbu noen utpreget hyttedestinasjon, og man skal ikke lenger tilbake enn sju-åtte år før situasjonen var en helt annen. En av grunnene var at hyttene manglet vann, elektrisitet og mobildekning. I tillegg måtte man ofte spenne på seg skiene og gå et godt stykke før man ankom den iskalde hytta.

– Hyttene er har fått langt høyere standard enn tidligere. Helårsvei og strøm er blitt anlagt, og vi i kommunen har endret regelverket slik at hver enkelt hytteeier kan anlegge tank for avløp på egen tomt. Tidligere måtte flere hytter gå sammen for å anlegge avløpstank, sier Balstad.

Skispor viktig

4G-dekning på mobilnettet og skispor er to elementer som hytteeierne etterspurte i en stor undersøkelse for et par år siden.

– Vi har opplevd at en skientusiast kjøpte hytte i Selbu etter å ha besøkt nettstedet skisporet.no for å se hvor det fantes oppkjørte skispor hele vinteren. Han hadde ingen tilknytning til Selbu, sier Balstad.

Fortsatt er hytteprisene relativt lave i Selbu sammenlignet med andre kommuner.

– Hvis man går inn på finn.no nå, finner man hytter fra 250 000 kroner til 2,5 millioner, sier han.

 

Les forrige sak:
Tre gull og to sølv i storstevne

Konkurrerte mot noen av Europas beste i Scandinavian Open

Close