4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Her skal postkontoret ligge

Butikken bygger om og ansetter flere

Tine Hedsten skal fra neste år ikke bare skanne varer, men også ta imot og levere ut pakker. Tine Hedsten skal fra neste år ikke bare skanne varer, men også ta imot og levere ut pakker.

Rema 1000 overtar som postkontor i 2022.

Rema 1000 i Stjørdal sentrum inngikk nylig en avtale med posten om å bli post i butikk når dagens postkontor i Stjørdal blir lagt ned etter planen i 2022.

– Vi har vært gjennom fire anbudsrunder, og fikk nylig vite at vi skal bli hovedpostkontoret i Stjørdal neste år. Det betyr at vi skal tilby alle tjenester posten tilbyr i dag. Rema på Evja skal også ha en postfilial, og den eneste forskjellen mellom oss og Husbyfaret blir at vi kommer til å ha alle postboksene, sier Tine Hedsten, kjøpmann i Rema-butikken i Kjøpmannsgata. (Artikkelen fortsetter under annonsen)

Postnumrene 7500, 7504, 7512, 7501, 7508 blir tilknyttet Rema i sentrum, mens 7505, 7507, 7509, 7513 og 7514 blir tiknyttet butikken på Husbyfaret.

Tine Hedsten (t.v.) og nestleder Per Christian Eriksen gleder seg til å komme i gang med postfilial i butikken.
Tine Hedsten (t.v.) og nestleder Per Christian Eriksen gleder seg til å komme i gang med postfilial i butikken.
Må bygge

Butikken i sentrum er ikke filialen med det mest omfangsrike arealet. At de nå skal innlemme posten, betyr at de må bygge om.

– Vi må tilrettelegge ganske mye. Kassene blir flyttet slik at vi får inn kasse for post, og vi må også sørge for å få nok lagerplass til pakkene. Vi vet fortsatt ikke hvor mye areal vi trenger, og ombyggingen starter ikke før på høsten, sier Hedsten.

For å kunne betjene postkunder kreves det opplæring av ansatte.

– Opplæringen er svært omfattende, men det må til for at vi skal bli sertifiserte. Heldigvis har tre av oss ansatte tidligere hatt post i butikken da vi jobbet på Rema Moan i Levanger, sier hun.

Må ansatte flere

Totalt jobber det 15 personer i butikken, fordelt på mellom seks og syv årsverk. Nå blir staben styrket.

– Alle pengene vi får fra posten går rett til lønn til betjeningen av post i butikk. Vi kommer til å sysselsette nærmere to årsverk for å styrke betjeningen slik at vi kan tilby posttjenestene, sier Hedsten.

Det betyr i praksis at butikken ikke tjener penger på selve avtalen med posten, men avtalen bidrar til at flere hoder stikker innom.

– Rema sentralt har regnet ut at man kan forvente rundt 10 prosents økning i omsetningen etter at post i butikk er på plass. Vi håper selvsagt at postkundene også handler litt når de likevel skal innom for å hente en pakke, sier kjøpmannen.

Omsatte for 68 millioner

Rema-butikken omsatte i fjor for 68 millioner kroner, noe som var en økning på rundt 18 prosent. Målet i år er å oppnå det samme.

– Men det kan bli vanskelig. Hvis grensene til Sverige igjen åpner, må vi forvente en nedgang i omsetningen, sier Hedsten, som ennå ikke har fått noen dato for nå post i butikken skal settes i gang.

– Vi vet ikke akkurat når, men det skal bli tidlig i 2022.

Les forrige sak:
1400 personer vaksinert: – Håper å være ferdig til sommeren

Innkaller 700 nye personer til vaksinering

Close