6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Her vil klubben ha flerbrukshall

Ønsker å utvikle en møteplass for alle aldersgrupper

Slik kan Stjørdals-Blink Fotball (SBF) tenke seg flerbrukshall plassert. (Illustrasjon: Innspill fra Stjørdals-Blink Fotball). Slik kan Stjørdals-Blink Fotball (SBF) tenke seg flerbrukshall plassert. (Illustrasjon: Innspill fra Stjørdals-Blink Fotball).

Stjørdals-Blink Fotball (SBF) vil ha flerbrukshall mellom fotball og friidrett på Øverlands Minde i Stjørdal. Det og felles bruk av området og anlegg i Sandskogan har SBF uttalt seg om.

I innspill til planene for Sandskogan-området i den pågående høringsrunden har fotballavdelingen presentert plassering av flerbrukshall med takhøyde på 20 meter.

På det tidligere travbaneområdet har Stjørdals-Blink Fotball bygd kunstgresssbane, og i fjor tok fotballen sin nye storstue i bruk.

Nå ønsker SBF å fortsette sin fotballsatsing, og samarbeide om bruk av baner og bygg. På kunstgressbanen kan det bli is om vinteren.

Anbefalt halltomt

– SBF vil på det sterkeste anbefale at en planlagt flerbrukshall bygges mellom klubben sitt fotballanlegg og friidrettsanlegget, kan en lese i innspillet som leder Bente Ertsgaard har skrevet.

– SBF vil berømme kommunen for opplegget for å delta i utformingen av Sandskoganområdet, sies det om høringsrunden.

Med sitt nye stadion vil SBF utvikle en møteplass for alle aldersgrupper. Anlegget har arealer for møter og arrangement, og utearealer for servering. SBF vil ha fokus på sambruk inkludert med barnehager og skoler. For SBF skal området gi tilbud både til bredden og toppfotball – fra ballbinger til fullverdig stadion. SBF har som mål å sette Stjørdal «på kartet» gjennom sin toppfotballsatsing, og stadionområdet og naboområdene kan utvikles til å bli attraktive til større arrangement. SBF sin stadion må sikres mulighet til videre utvikling.

Arrangementsby

Fotballavdelingen har videre pekt på at i planprogrammet er Stjørdal som arrangementsby tatt opp.

– Stjørdal ønsker å profilere seg som en arrangementsby. Dette kan påvirke hvordan man bygger og tilrettelegger bygg slik at de kan brukes både dag, kveld og helg, heter det i innspillet.

Ut fra dette kan stadionanlegget være sentralt ved større arrangement med store areal til utstilling/aktiviteter nær stadion. Eksisterende bygningsmasse kan utvides.

SBF ble i 2020 kvalitetsklubb i henhold til NFF sine krav. Klubben skal være en breddeklubb med gode tilbud til jenter og gutter. Det er behov for minst en bane i tillegg, og behovet vil øke.

Kunstgressbanen vil vare i enda noen år. Den har god oppbygging med svært god drenering, og meget godt flomlysanlegg. SBF vil foreslå:

Kunstgressbanen beholdes og det skal åpnes for andre aktiviteter, som for eksempel skøyteis.

– SBF vil ta ansvaret for vedlikehold av banen, og bistå ved annen bruk, heter det.

Innspillet fra SBF vil bli med i behandlingen av planen for Sandskogan-området.

Les forrige sak:
Ber elever bruke munnbind på buss

- Dette grunnet utbredt smitte i ungdomsmiljøer i omliggende kommuner senere tid

Close