10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Hexefeber i Namsskogan

alt

 

Sommerens magiske rocketeater i Namsskogan Familiepark er spekket med musikk, dans, latter og noen av tryllekunstens aller største sceneillusjoner. En liten grønnhåret heksejente trollbinder alt og alle med sangstemme og magi. Forestillingen er en co-produksjon med Nord-Trøndelag Teater, og har benyttet internasjonale illusjonister og garvede rockemusikere fra DDE og Sambandet. Målet er å produsere magisk rocketeater på et høyt profesjonelt nivå.

 

Barna vil se hvordan det går…

”Grepet med å lage en føljetong i Familieparken har uten tvil vært vellykket”, sier parkleder Turid Bredesen. Hun mener at miksen mellom fengende popmusikk, store tryllekunster og en eventyrfortelling fra Børgefjell Nasjonalpark har gitt Familieparken et bredere publikumstilbud.

Coop Storlien artikkelnivå

”Nå er vi også en kulturpark – i tillegg til den populære aktivitets- og dyreparken, som bl.a. rommer alle de fire store rovdyrene, ulv, bjørn, jerv og gaupe”, poengterer parklederen.

Føljetongen med Rebella Hex bidrar klart til at barna vil tilbake for å se hvordan det går med Rebella og vennene hennes – ikke minst den forfengelige fjellreven Mikkelita Fjellrev og Prins Filiokus, som så gjerne vil gifte seg med Rebella.

”Og både små og store klør seg i hodet over hvordan Rebella kan deles i to deler med et trylleslag. Det hele skjer jo rett foran nesetippen på oss alle. Og da er det nesten litt skummelt”, sier parkleder Turid Bredesen med et smil.

 

Børgefjell Nasjonalpark 50 år

Årets oppsetning av Rebella Hex inngår også i markeringen av at det i år har gått 50 år siden Børgefjell fikk status som Norges andre nasjonalpark. Barnas Rebella passer vanligvis på dyrene i Børgefjell. Men i årets episode – som heter ”Magiske Børgefjell” – drar Rebella Hex først ut på en verdensreise. Mye tyder på at hennes ukjente mor kan finnes et sted der ute. Rebella vil finne sin mor, men onde krefter er ute og oppdraget blir vanskeligere enn noen kunne ane. Sakte men sikkert må vennene gi opp og vende hjemover igjen. Og da er det godt at Børgefjell er et magisk land – med forunderlig evne til å overraske, trøste og glede. Regien er ved Hanne B. Fjerdingstad, Nord-Trøndelag Teater. Manus er skrevet av Tormod Aune, som også har laget musikken i samarbeid med Terje Tranaas fra Sambandet og Arnt Egil Raanes fra DDE. Med unntak av mandager spilles forestillingen alle dager, unntatt mandager, i perioden 28. juni til 4. august. Rebella Hex er altså skummel – men anbefales fra 4 år…

 

 

Les forrige sak:
Bryggemester Jørn Anderssen har suksess med sitt Håndbryggeri ved Klostergården på Tautra. Det er stor interesse for både produktene og prosessen frem til godt øl. Zorn er en av 12 ulike typer og tilsvarer Stjørdalsølet. Ruinene av det gamle cistercienser-klosteret i bakgrunnen.
Ølbrygging på Tautra

  Ikke lang fra ruinene etter cistercienser-klosteret og dagens Klostergården på […]

Close