15 °C Stjørdal, NO
29/05/2020

Historiebok om handel selger godt

Jan Algar Selin sin familie bodde en tid i Ingebrigtsengården som her henger i lufta under flytting. Lars og Datteren Randi Ingebrigtsen var skredder og syerske, og gården i okergul farge med fremhage sto i Kjøpmannsgata der Faghuset er oppført. Nylig overvar Selin flytting av gårdens hovedbygning ved Stjørdal museum Værnes.

 

En litt overrasket men samtidig lykkelig forfatter og utgiver Jan Algar Selin er storfornøyd med salget av boken «Foran og bak disken» som utkom i november i år. Hele første opplag av boken basert på gammel historisk handelshistorie er levert ut til bokhandlene lokalt, og den selger svært godt. Salget tjener et spesielt formål.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

– Alt overskudd fra salget av boka «Foran og bak disken» går til kreftsaken. Jeg fikk selv denne diagnosen og hadde i tiden arbeidet med boken pågikk en alvorlig diagnose og kjempet en personlig kamp mot kreften, forteller Jan Algar i alvorlig mine. Hans bok denne gang som sist er i stor grad basert på bildemateriale etter hans far Oskar Albin Johansen. Som supplement til dette har Selin fått tilgang til mye bilde- og historisk materiale fra familier til omtalte bedrifter og foretak innen handel i Stjørdal slik den en gang fremsto for kundene. «Foran og bak disken» blir nok å finne under mange juletrær denne julen 2012. Vi i redaksjonen kan allerede røpe at Jan Algar Selin er i arbeid med en ny bokutgivelse basert på lokal næring og industri.

 

 

Les forrige sak:
Nytt Selbu-tap

  Snilt forsvarsspill og varierende uttelling framover (tross de 27 rett […]

Close