5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Historisk felling av villsvin

Skutt i Tydal onsdag ettermiddag

Kjell Kåsen var jegeren som felte dette villsvinet i Tydal onsdag ettermiddag. (Foto: Privat)

Onsdag ettermiddag ble det skutt et villsvin i Tydal. Etter det Stjørdals-Nytt erfarer er dette det første villsvinet som er skutt i Midt-Norge i nyere tid. Villsvinet, som ble skutt i Stugudal, var en galte på 65 kilo. Dette er Norges nordligste observasjon og felling av villsvin noensinne.

Miljødirektoratet uttalte tidligere i uken at observasjonene i Trøndelag de siste dagene er det nordligste som er dokumentert noensinne. Det har de siste dagene versert flere bilder fra blant annet Rognes i Midtre Gauldal. Senest tirsdag kveld kom det inn viltkamerabilder av villsvin i Rognes og dette villsvinet kan ikke være det samme som ble skutt i Tydal onsdag. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Dette villsvinet ble skutt i Tydal onsdag ettermiddag. (Foto: Privat)

I Sverige er det stor bestand av villsvin og det er blant annet observert mange individ i Östersund-området. Sør i Sverige har det i flere tiår blitt drevet massiv jakt. I Norge er det kun i Østfold at det er en fast stamme. Stadige observasjoner lenger og lenger nordover skaper spekulasjoner om at arten vil etablere seg også her.

Les forrige sak:
Russen med rosa dag

Temadag for en viktig sak

Close