15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Historisk høye tall for lokalradio

Nesten 18.000 i Værnesregionen hører på denne kanalen i løpet av ei uke

HØRES AV FLEST: Daglig leder Stian Elverum i Nea Radio kan glede seg over at hans radiokanal er den som de fleste innbyggerne i Værnesregionen hører på. HØRES AV FLEST: Daglig leder Stian Elverum i Nea Radio kan glede seg over at hans radiokanal er den som de fleste innbyggerne i Værnesregionen hører på.

I Værnesregionen hører flere på Nea Radio enn NRK P1 i løpet av ei uke.

Etter å ha hatt sendinger i hele Trøndelag i knappe to år, er Nea Radio nå den aller største radiokanalen i Værnesregionen. Det viser de nylig publiserte lyttertallene fra Kantar TNS. Målingen er utført i alle kommunene i regionen.
Tallene viser at Nea Radio er størst i kommunene Frosta, Malvik, Meråker, Selbu, Stjørdal og Tydal. Totalt hører 17.829 personer på Nea Radio i løpet av ei uke. Det er hakket foran NRK P1 som blir hørt av 15.992 personer. Radio Trøndelag oppnår en tredjeplass med 9.145 ukentlige lyttere i Værnesregionen-kommunene.

Nummer tre i hele Trøndelag

Kanaler som P4 Norge, P3, Radio Norge, P1+ og mP3 oppnår lyttertall på mellom 5.000 og 8000 lyttere i målingen. De største kanalene i regionen er definert som lokal eller regional radio.
I resten av Trøndelag er det 59.640 personer som hører Nea Radio hver uke. Det kvalifiserer til å bli Trøndelags tredje mest hørte radiostasjon, så vidt slått av P4 og jevnstort med NRK P3 og Radio Norge. I Trøndelag samlet sett er NRK P1 største kanal med 147.373 lyttere i løpet av ei uke.
Den største lyttergruppa i Værnesregionen er i alderen 50-59 år, hvor hele 47,4 prosent hører på Nea Radio. Lytting i de andre aldersgruppene viser mellom 41 – 45 prosent oppslutning. Den eneste aldersgruppen som er litt lavere er gruppa mellom 12-19 år, men også her er Nea Radio størst med 34,5 prosent oppslutning. NRK P3, som kanskje ville vært det naturlige førstevalget på radio for denne aldersgruppa, oppnår andreplassen og 24,2 prosent.
– Vi hadde en anelse om at tallene var høye, men dette er overveldende og svært gledelig at vi har så stor oppslutning i alle aldersgrupper, innrømmer daglig leder, Stian Elverum.

Utvidelse

– Vi er svært stolte av å nå så mange lyttere etter å ha hatt dekning i hele fylket i så kort tid, sier Elverum. Lokalradioen har bestandig stått sterkt i det som tidligere var kanalens kjernekommuner, nemlig Selbu, Tydal, Røros og Holtålen.
– Vi valgte å utvide sendeområdet i 2017, og det har gitt svært positiv uttelling, mener Elverum.
Nå er målet å videreutvikle det kanalen er god på. – Vi skal fortsette å ha god og relevant journalistikk, i tillegg til å spille variert musikk, lover han.
– Vi kommer også til å ha fokus på å utvikle oss som serviceradio, der lytterne skal få den informasjonen som trengs når man trenger den, sier Stian Elverum.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Mann tatt for promillekjøring

Politiet sjekket promillen til 20 bilførere

Close