14 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Hit skal Frivilligsentralen flytte

Fant drømmestedet 100 meter unna dagens lokaler

Frivilligsentralen har funnet sine drømmelokaler i samfunnshuset. Daglig leder Siri Bones og Fida Afif (t.h.) gleder seg til å flytte. Også kommunens eiendomssjef Bjørn Bremseth (t.v.) er godt fornøyd med å ha funnet en god løsning for Frivilligsentralen.

Frivilligsentralen har vært på husjakt lenge. Nå er jakten over, – drømmestedet er funnet.

Stjørdal samfunnshus blir det nye «hjemmet» til Frivilligsentralen og alle involverte gleder seg stort til å komme på plass i nye lokaler.

– Dette er som skapt for oss. Fasilitetene og mulighetene er mange og perfekte, sier Siri Bones, som er leder ved Frivilligsentralen.

Fulltreff

Hun har vært og sett på flere mulige, nye lokaler for sentralen, men da samfunnshuset kom opp som en mulig løsning var det fulltreff.

– Det er så perfekt for sentralen, og for BUA i kjelleren, sier Bones. Hennes kollega Fida Afif ser store muligheter for videre utvikling, og Frivilligsentral-veteranen er opprømt.

– Vi hadde behov for synlige lokaler, lokaler på gateplan, nær offentlige tjenester og et sted som er lett å komme seg til uten bil eller buss, sier Fida Afif.

Han har fått alle sine ønsker oppfylt, noe han deler med de mange brukerne av Frivilligsentralen.

– For våre brukere har det vært en stor sak hvor Frivilligsentralen skulle flytte, sier Afif.

Mye større

Inne i samfunnshuset ser både Bones og Afif at dette blir et perfekt sted for deres sentral. Lokalene er mye større enn dagens, og med kjellerareal til BUA blir det perfekt.

– Her er det også et storkjøkken, scenen skal få stå og det er bare muligheter, sier Siri Bones.

Til sommeren

Eiendomssjef i kommunen, Bjørn Bremseth, forteller at de har avtaler med brukere som streker seg ut inneværende skoleår. Disse har fått bistand til å finne seg nye, egnede lokaler for deres aktiviteter.

– Når flytter Frivilligsentralen?

– I og med at det er leietakere i huset fram til sommeren er det naturlig å tenke etter det, sier Siri Bones. Lokalene de leier av Gjensidige i dag skal rives etterhvert men slik det ser ut nå blir ikke disse revet før etter flyttingen. – Vi håper iallfall å få flyttet direkte fra det ene til det andre, sier Frivilligsentral-sjefen.

Inne i samfunnshuset er det påbegynt noen byggearbeider. Det bygges toaletter og dusjer i tillegg til en låsbar uteparkering for sykler. Samtidig bygges det også toaletter i samfunnshusets førsteetasje.

 

 

 

Les forrige sak:
Blink har signert ny midtbanespiller

Startet å spille med oldboys-gjengen - nå er han klar for 1. divisjon

Close