10 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Hivde seg rundt og laget nytt konsept

– Det var aldri aktuelt å bare stanse driften

Mor og datter, Velga Bakkemyr og Lina Emilie Bakkemyr, har endret konseptet til Daba Café i løpet av koronakrisen.

Da hun måtte stenge kafeen startet Velga Bakkemyr ved Daba Café et helt nytt konsept.

Avlysningene på arrangement og selskap strømmet inn, men nå har Velga Bakkemyr skapt liv på kjøkkenet til Daba Café igjen.

– Da alvoret gikk opp for meg, skjønte jeg at vi måtte finne på noe. Det var aldri aktuelt å bare stanse driften, så da kastet vi oss rundt og begynte med take-away og utkjøring av mat sier Velga Bakkemyr ved Daba Café i Søndre gate.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

I hui og hast kom logistikken på plass og kafeen er nå forvandlet til et produksjonskjøkken med ordrelister og nyanskaffet emballasje til take-away.

– Overgangen er stor fra å ha en meny på ei krittavle til å etablere en liten nettbutikk på Vipps, men det vi driver med er jo fortsatt å lage mat og det er noe jeg kan, sier hun.

Og kundene var ikke tunge å be. De aller fleste henter ferdigpakket mat i kafelokalene, men mange har også benyttet tilbudet om gratis utkjøring.

– Vi setter bare fra oss maten utenfor døren til de som sitter hjemme i karantene, og det er tydelig at folk setter pris på dette. Vi får kommentarer som «hverdagshelter» og lignende. Selv synes jeg de virkelige heltene er de som jobber i helsesektoren i disse dager. Vi har hatt gleden av å levere noen gode lunsjer til et par av legekontorene og det er ekstra stor stas når de ansatte der sender meldinger og takker for god mat. Mange av «Daba-vennene», de som bruker caféen jevnlig i normale tider, bestiller også mat nå, nærmest som støtteerklæringer. Det varmer. I tillegg ser det ut til at mange nye har oppdaget oss, så jeg får håpe de stikker innom Daba når alt har normalisert seg igjen, sier Velga Bakkemyr.

Les forrige sak:
Blått lys for VM-runden

Er i dialog med IMG, sier VM-sjefen

Close