-1 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Hjelpekorpset leter etter aktive medlemmer

– I perioder har påkjenningen på enkeltmedlemmer blitt for stort

VIL VISES MER: Medlem Lasse Hepsø (t.v.), nestleder Silje Gjøstøl Hepsø, operativ leder Tom Espen Andersen og leder Thomas Sims-Søberg bruker blant annet dukken Henry når de besøker barnehager for å vise frem enkel førstehjelp. I løpet av året skal gjengen bli mer synlig i lokalmiljøet med mål om å få flere aktive medlemmer i Røde Kors. VIL VISES MER: Medlem Lasse Hepsø (t.v.), nestleder Silje Gjøstøl Hepsø, operativ leder Tom Espen Andersen og leder Thomas Sims-Søberg bruker blant annet dukken Henry når de besøker barnehager for å vise frem enkel førstehjelp. I løpet av året skal gjengen bli mer synlig i lokalmiljøet med mål om å få flere aktive medlemmer i Røde Kors.

For at Stjørdal Røde Korps Hjelpekorps skal kunne oppnå målet om mer synlighet og økt aktivitet, trenger de flere aktive medlemmer.

– Vi har i dag over 100 medlemmer og har de siste årene opplevd økt medlemsoppslutning, men vi har kun 15-20 aktive medlemmer. Det blir for lite, og i perioder har påkjenning på enkeltmedlemmet blitt for stort. Vi føler at vi sliter dem ut, sier Thomas Sims-Søberg, korpsleder for Stjørdal Røde Kors hjelpekorps.

Hjelpekorpset er en aktiv organisasjon. Når påsken kommer er de alltid i beredskap hvis uhellet i fjellet skulle være ute. På fredagene arrangerer de åpen hall i Fjellhallen, hvor det møter nærmere 80 personer hver eneste gang. Tiltaket er blitt tildelt midler som et integreringstiltak, og er blitt svært populært.

Skolebesøk

I tillegg besøker de skoler og barnehager for å informere om organisasjonen og gjennomføre førstehjelpskurs. Dette er bare noe av det de driver med i tillegg til de ordinære medlemskveldene annenhver uke.

– Vi trenger flere mennesker å fordele jobbene på. Det som er bra i Røde Kors er at vi er allsidige, slik at uansett interesse kan man finne noe å bruke fritiden på. Er man ikke glad i å løpe i fjellet, kan man for eksempel heller hjelpe til i Fjellhallen på fredagene, sier Sims-Søberg.

Bretter opp ermene

Derfor er medlemsrekruttering blitt satt på dagsorden i år.

– Vi skal bli mer synlige i lokalsamfunnet. På Røde Kors-dagen 8. mai planlegger vi å arrangere et opplegg på torget i Stjørdal. Vi skal besøke alle 10. klasser i løpet av året, for å gjennomføre førstehjelpskurs og informere om vårt arbeid. Vi har allerede besøkt noen, og i etterkant har flere skoler henvendt seg til oss for å be om at vi kommer. Vi har også et mål om å bli mer synlig i media, sier han.

Ønsker dobling

Noen av medlemskveldene vil også bli brukt til rekruttering av nye medlemmer. Ambisjonen er det i alle fall ingenting å si på.

– Målet er i alle fall å doble antall aktive medlemmer, og helst vil vi ha ytterligere noen flere, sier han.

Røff, Røde Kors Friluft og Førstehjelp, er en barne- og ungdomsgruppe i Røde Kors for medlemmer mellom 10 og 17 år. Den aktive gruppen driver med ulike aktiviteter i tillegg til å lære om førstehjelp.

– Gjennom skolebesøkene håper vi å rekruttere flere Røff-ere, og ønsker oss gjerne en dobling også her, sier Sims-Søberg.

Les forrige sak:
OPPTATT AV RUSSEFEIRING: Jan Inge Kaspersen, som er Arbeiderpartiets ordførerkandidat, håper å bidra til at russen får en trygg og god feiring.
Ønsker at kommunen skal bruke 50000 på russecamp

Ordførerkandidat er opptatt av en trygg og god russefeiring

Close