-2 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Hjelpekorpset står klar til å rykke ut

19 mennesker fra Røde Kors i Stjørdal er beredt hvis uhellet er ute

19 personer ved Stjørdal Røde Kors Hjelpekorps står nå i alarmberedskap foran påskehøytiden.

– I påsken har vi i Stjørdal hjemmevakt. Det vil si at våre medlemmer enten er hjemme, på jobb eller på sine hytter, men rykker ut ved behov. Når været er så fint som denne påsken, betyr de fleste oppdrag for oss helsetransport. Det vil si ambulansetransport hvor vi bistår ambulansetjenesten. Vi kan også hente ut mennesker som har vært uheldig og skadet seg, sier Tom Espen Andersen, operativ leder i Røde Kors Stjørdal Hjelpekorps.

Ring vanlige nødnummer

Selv om været ser ut til å spille på lag med påsketuristene i år, vet man aldri. Røde Kors og nødetatene er klare til å bistå hvis noe skulle skje.

– Ved behov for hjelp skal de vanlige nødnumrene benyttes. Deretter blir vi utkalt etter behov. I påsken har vi en egen infosentral som er med og koordinerer alle Røde Kors-avdelinger i Nord Trøndelag, sier Andersen.

Han kommer med en siste oppfordring til alle som skal på tur i påsken:

– Vi i Røde Kors Hjelpekorps ønsker at de som ferdes i fjellet følger Fjellvettreglene.

Høstkupp

Les forrige sak:
Beboere fra sameiet Stokkanveien 20 som nå har investert i ladere for elektriske biler. Fra venstre: Terje Eriksen, Inger-Lise Lillefloth, Sigmund Husby, Ragnhild Krogstad, styrets leder Asbjørn Brenne, Jorun Klevan og Eli V. Brenne. Til høyre prosjektlederne Øyvind Husby og Anders Bashev fra NTE.
Investerer i ladere for elbiler

Sameie legger til rette for elbilladere

Close