22 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Hjeltnes skaper debatt

 

Her er utdrag fra artikkel

 

Hjeltnes: – Mange mener H og Ap er like, men det er et skille. Ta skatt. Skattlegger du noe, blir det mindre igjen. Er det 22 instanser som skal vurdere et vedtak, tar det lenger tid enn om bare 8 instanser skal gjøre denne jobben. Veksten i statlig byråkrati er for stort. Noen må stå opp for enkeltmennesket når reglene står i vegen. Det er det de små bedriftene sliter med. De fleste bedrifter ber om mindre styr fra staten med rapporteringsplikt. Det handler om respekt for verdiskaping.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Handlingsregelen skulle sikre midler til utdanning, forskning og samferdsel. Jeg er ikke imot helse, men det er ingen grenser for hvor mange penger vi kan bruke på helse. Det burde være like mye på utdanning og forskning som på helse, sa Hjeltnes.

 

Noen tror vi kan leve av oljefondet, men det er bare et sabbatsår. Så er det borte. Vi må skape nye virksomheter og gi gründere gode arbeidsvilkår. Vi skal leve av kunnskap og forskning.

 

Høyre vil fjerne formueskatten og ramla ikke på meningsmålingene fordi partiet tydelig markerte det standpunktet. Folk kan ikke betale skatt uten å tjene penger, men det må næringslivet gjøre. Formueskatt er som å spise settepoteter. Det går bra ei stund, men så tar det slutt, sa Hjeltnes og kom inn på det nasjonale løftet som utviklingen av handelsflåten representerte.

 

Her er noen av kommentarene – og svar fra Arne Hjeltnes

Truls Bauge
Dette heng ikkje på greip Arne Hjeltnes opptrer som ein nyttig politisk idiot, Høgre har varsla at dei ikkje vil støtte den planlagde innvesteringene til forskning og utvikling av co2 hånterings anlegget på Mongstad 25 milliarder i tapte overføringer til regionen å så går dei å sprada rundt å snakker om settepoteter bonden har aldrig og trenger aldrig betale skatt på settepoteter da er bare tull og hører til i eit eventyr ala Ivo Caprino. i den virkelige verden får bonden fratrekk under post 3.2.15 jordbruksfrådrag.

Arne Hjeltnes · Disponent hos Creuna
Settepotetene var meint som ein metafor, Truls. Å pina slike flotte verksemder som Aune Karosseri med formueskatt er som å eta opp settepoteter. Det går bra ei stund, viss du har rikeleg med settepoteter, men et du opp alle så vert det ingen nye poteter. Ein analogi altså. Ikkje eit innlegg i settepotetfrådraget til bøndene. (kanskje ein ide for småbedriftene?)

  • Aune Karosseri som du viser til er og avhengig av at Norsk fastlands olje industri utvikler seg posetivt. I din metafor er Mongstad den største men og den einaste settepoten Nasjonen har i sin sektor. AP har planlagt å gjødsle denne poteten med 25 milliarder kroner til intensiv forskning på co2 håntering, og her min kjære venn, jobber verdens fremste forskere over heile verden opp mot knutepungtet Mongstad. Einvær politiker bør vise respekt for den jobben som er gjordt på Mongstad som inndirekte i gjen har gjordt Norge til eit av verdens rikeste land å levea i. Mongstad er primus motor i Norsk olje og gass industri der er ingen over og ingen på siden, så derfor blir da feil når ditt parti Høgre vil spare jødselen til for eksepel Vinter OL i Oslo, Framfor å bygge videre på den verdens anerkjente kompetangsen og geniale plasering Vis mer

 

Knut Arne Langås; Jobber for Styret i Stjørdal Høyre
Det er bra og viktig at Høyre tar seg en tur rundt til de menneskene som virkelig skaper verdiene og ulike arbeidplasser i Norge!
 

 

Artikkelen som skaper debatt ligger her  TRYKK HER

Les forrige sak:
AMCAR treff ved Cafe Rampa

    Gratis popcorn til barna ble meget populært. Cafe Rampa […]

Close