7 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Hjemme og lager jule-jazz

|| Erlend Olderskog Albertsen har tatt initiativ til å samle lovende lokale jazzmusikere til konsert i romjula.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Brødrene Erlend (29) og Simon Olderskog Albertsen (27) fra Stjørdal sammen med Bjørn Marius Hegge (30) fra Elvran og Vegard Lien Bjerkan (24) fra Selbu er de som spiller under romjulsjazzen 3. juledag klokka 13.

Gnisten tent på Ole Vig

Bandleder og arrangør er Erlend Olderskog Albertsen som nå er bosatt i Oslo. Han har etablert sitt eget plateselskap og slipper sin første plate som komponist og bandleder i januar.

– Da jeg begynte på Ole Vig videregående skole fikk jeg jazzbassist Jon Krogstad fra Trondheim som lærer, og for å kunne utforske jazzens mystikk og mysterium var Trondheim stedet å besøke, forteller Erlend Olderskog Albertsen.

Kulturløft

Han ser at Kimen-åpningen i 2015 har endret det kulturelle bildet i Stjørdal.

– Det er allerede en større interesse for jazz i Stjørdal. Dette, i tillegg til den praktiske beliggenheten Stjørdal har, er det nå veldig gode muligheter for å ha et bredt tilbud av kultur, sier storebror Albertsen, som i tillegg til sine musikalske ambisjoner også har en lokal ambisjon.

Coop Storlien artikkelnivå

– Jeg ønsker å bidra til mer jazz i hjembyen min og derfor har jeg denne jula samlet jazzmusikere fra nabolaget til å spille en romjulskonsert med jazz- og julemusikk, sier Olderskog Albertsen. Selv bor bassisten og saksofonisten i Oslo og spiller med flere hovedstadsbaserte band. I tillegg er han freelancemusiker, driver plateselskap og konsertserier.

Plater og turneer

Lillebror Simon, som er trommeslager, er bosatt i København.

– Simon er aktiv i jazzmiljøet der, og turnerer blant annet årlig i Japan i bandet Espen Berg Trio. Nylig gjorde den samme trioen også en turne sammen med Silje Nergaard, forteller Erlend Olderskog Albertsen.

De to andre han har med seg på romjulslaget er bassist Bjørn Marius Hegge og pianist Vegard Lien Bjerkan. Hegge er bosatt i Trondheim, og driver plateselskap, og er også plateaktuell i disse dager. Selbyggen Lien Bjerkan er aktiv med to band, og fikk for et par dager siden tildelt «Geir Digernes minnepris».

 

Les forrige sak:
||
To skadet i slåsskamp

I 4-tiden natt til andre juledag fikk politiet melding om slåssing […]

Close