18 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Hjemmefavoritten endte på legevakta

Oskar (18) gikk på trynet under oppvarmingen

Oskar Hjellegjerde er Stjørdals beste skater noensinne, men NM på hjemmebane endte rett i asfalten. (Foto: theboardr.com) Oskar Hjellegjerde er Stjørdals beste skater noensinne, men NM på hjemmebane endte rett i asfalten. (Foto: theboardr.com)

Oskar Hjellegjerde (18) var det store hjemmehåpet under årets skateboard-NM, men under oppvarmingen fredag gikk det galt.

– Jeg følte meg i god form under treningen, sier Oskar Hjellegjerde, som har trappet ned litt det siste året. Skateboardfavoritten var maks uheldig og ble skadet under oppvarmingen rett før NM-start i skateparken i Stjørdal fredag, noe som forhindret ham i å delta.

– Man må øve opp sine run, men det er ikke hver dag man lander på trynet, sier en litt nedstemt Hjellegjerde, som foruten vondt i kneet, måtte sy leppa og fikse en brukket tann.

– Jeg måtte til tannlegen på Ranheim, ettersom det ikke var åpent andre steder. Det er mulig tennene hadde flyttet seg, og da blir det regulering, sier Hjellegjerde som sannsynligvis også pådro seg kjevebrudd.

– På St. Olavs hospital mente de at det ikke var kjevebrudd, men legene i Stjørdal vil ha røntgenbildene fra sykehuset for å se selv. Det er litt vanskelig å spise for tiden, men det går greit, sier Hjellegjerde.

Oskar Hjellegjerde var ti år da han sto på skateboard for første gang. Fire år senere ble han norgesmester. Siden den gang har han kommet til finalen under skateboard-NM hvert år, bortsett fra ett.

– Jeg var veldig aktiv da jeg var yngre, både internasjonalt og nasjonalt, men jeg har trappet litt ned for å få mer tid til blant annet å streetskate. Men NM er artig, så jeg satser på å være med neste år også, sier Hjellegjerde, som innrømmer at det var en bitteliten trøst at årets NM ble flyttet.

Regnvær satte nemlig en stopper for skate-NM i Stjørdal. Plan B ble iverksatt lørdag formiddag og arrangementet ble flyttet til Trikkestallen Skatepark i Trondheim.

– Jeg fikk litt bedre samvittighet da det ble flyttet til Trondheim. Men det er jo uansett Trøndelag og det er så sjelden at vi har skate-NM her oppe, så det er jo uansett litt kjipt å gå glipp av, sier Oskar Hjellegjerde, som er kommet i bedre form siden helga.

Les forrige sak:
Anne-Karin Furunes arbeider hovedsaklig med portrett av mennesker, i en perforeringsteknikk på store duker og aluminiumsplater. (Ann Kristin Balto, Norsk Polarinstitutt)
Furunes-kunst pryder Framsenteret

Stjørdals-kunstner har smykket ut nytt storbygg

Close