7 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Hjemreise blant bluestoner

|||| Han er en av Minnesotas store bluesartister og har røtter fra gården Ersgard. Scottie Miller er her på tunet sammen med tante Linda Marie Erstgaard. Scotties mor, Karen Kornelia. Simen Sørebø, Kjellrun Sakshaug, Stein Sakshaug og Hanna Sørebø.|Scottie Miller tar en kort pause under konserten i fjøset på Ersgard, her i prat med Grete Sørebø fra gården.|Hans Olav Løkken, lokalhistoriker og ekspert på emigrasjonshistorie ga publikum en forklaring på hvorfor tippoldefar og snekker Bjørn reiste til USA fra Stjørdal for 151 år siden.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Formidling av intim blues som leder energi og kontakt mellom artister og et stillesittende lyttende publikum krever årelang erfaring og artistisk intellekt. Dette greide Scottie Miller å levere sammen med en god porsjon emosjonell tilstedeværelse inne blant bluestonene. Den magiske kvelden i det gamle fjøset på Ersgard vil vi lenge huske.

– Det er fantastisk å være her i Stjørdal på gården Ersgard. Bjørn Erstgaard, min stamfar reiste herfra til Amerika på midten av 1800-tallet.  Nå står jeg på samme sted med mine musikere for å spille for dere. Det er litt uvant å innta et fjøs som konsertarena, men vi kan benytte deler av inventaret til perkusjon, spøkte Scottie og briljerte med fingrene på sitt piano i det 1700-talls gården Ersgard tok ham hjem i sitt favn.

Eksklusivt

Scottie Miller introduserte sine medbragte bandmedlemmer Patrick Allen på gitar og vokal, Dik Shopteau på bass og vokal og veterantrommis Mark O Day på batteriet. Familiemedlemmer knyttet til gården var på konserten, og et hundretalls publikum kjøpte billett til den eksklusive dinnerkonserten. Smakfullt startet kvelden med ovnsstekt lammelår, stekte grønnsaker, potet i båter og smakfull saus. Dessert av kortreist eggekrem og bringebær frå Vikan lå like smakfullt på tunga som musikken gjorde ørene glade.  

Coop Storlien artikkelnivå

Nytt album og turne rundt i Norge 

Det nye albumet «Stay above water» er den tiende i rekken fra bandet, og kan kanskje ha et budskap om klimatruslene vi hører om, eller det kan være en tittel som minner om 10 000 sjøer i Minnesota. Bandet har røtter fra Minneapolis og gjør stor suksess i statene med sin blues. Bjørn som emigrerte til New York og USA slo seg den gang ned som snekker i Fergus Falls. Alle bruer er ikke brent, langt i fra med Scottie tilbake på gården i Stjørdal. Den nye platen består av titlene «Burned All My Bridges», «Keep This Good Thing Going», «Falter», «Same Page», «It Better Groove» og «Guardian Angel» deles med publikum og blueselskere gjennom 12 låter på den nye CD-en.   

– Vi var ferdige med denne platen i juni i år, og nå slipper vi plata til det norske bluespublikum og vi håper dere liker musikken vår, sa Scottie Miller og introduserte lokalhistoriker Hans Olav Løkken som ga sin forklaring på hvorfor Scotties tippoldefar Bjørn reiste ut fra gården for 151 år siden.

Sterke slektsbånd

Blueskvelden ble en reise i toner og slekters sterke bånd. Tilfeldigheter gjorde at musikkvenn Vebjørn Halvorsen i en tidligere musikalsk setting fikk høre at Scottie mente hans røtter lå i navnet Erstgaard. Så viser det seg ved mirakelets oppstandelse at de to faktisk er i slekt som seksmenninger. Slik krymper verden slik bluesens toner samler folk sammen. Vebjørn Halvorsens mor Solfrid var fra denne gården. Bluesen har et budskap, la oss sammen være venner på denne jord. Tettere kan det ikke gjøres, sies eller formidles i toner og gjerning. En stor konsertopplevelse med gjenforenings glede er konklusjonen etter overværelse av denne dinnerkonserten. Den ble for øvrig gjennomført med utlånt gitar fra en ølbrygger og musiker fra Stokkhaugan, det også i bluesens vennskaps bånd. Nå starter for fullt Blues in Hell 2017 i Stjørdal.

 

    

         

Les forrige sak:
||||||
Stor stas med sommerens siste grilling

150 brede smil omkranset langbordene både innendørs og utendørs i Selbu […]

Close