4 °C Stjørdal, NO
25/11/2020

Holder garasjesalg i sommerferien

Ruth Hugås på Skatval selger unna ting og tang fra loft og skap

TING OG TANG: Ruth Hugås på Skatval har åpnet sitt garasjesalg på gårdsplassen. Hun håper noen turister på norgesferie også finner frem til utsalget på privat adresse. TING OG TANG: Ruth Hugås på Skatval har åpnet sitt garasjesalg på gårdsplassen. Hun håper noen turister på norgesferie også finner frem til utsalget på privat adresse.
Elbil-lading

Velger man hjemmeferie, kan kanskje tiden passe til å selge unna noen overskuddsvarer fra loft og skap. Langs E6 på Skatval har Ruth Hugås åpnet sitt garasjesalg.

Det suser av lyden fra mange kjøretøy langs E6 i starten av fellesferien. Bilene kommer fra mange destinasjoner og skal gjerne til ulike feriemål. Noen legger turen innom garasjesalget hos Ruth Hugås. Hun tar i noen uker fremover gjerne imot besøk av kunder og reisende.

– Salget tar av

– Jeg har prøvd med garasjesalg for noen år siden også. Den gang gikk varene unna. Nå ser det ut som salget tar av igjen, sier Ruth, som allerede på åpningsdagen omsatte for noen tusenlapper. Hun vet det er mange som avvikler norgesferie i år. Medhjelper i sommervarmen er Vidar Karlsen, som gjerne bistår med bærehjelp til og fra salgsstedet.

GAMLE GODBITER: Inne i stua er de mer antikvariske salgsartiklene trygge for sommerregnet.  Ruth Hugås selger mye som gjennom tidene er samlet fra «gulhuset» ved E6.
GAMLE GODBITER: Inne i stua er de mer antikvariske salgsartiklene trygge for sommerregnet.  Ruth Hugås selger mye som gjennom tidene er samlet fra «gulhuset» ved E6.

– Hvor kommer alle varene fra til salget her ved Voldsbrua?

– Det aller meste er varer fra nær familie, det er i stor grad innbo fra flere generasjoner. Gjennom årene har jeg samlet arvegods i esker og på loft. Nå fant vi det passende å kunne åpne utsalg på gårdsplassen foran garasjen hjemme. Erfaringsmessig synes vi i likhet med mange av kundene at denne formen for salg blir en god opplevelse, sier Vidar og Ruth. Salgsstedet med et variert vareutvalg er gjerne kjent som «det gule huset» ved Voldsdalen. Nå er derimot huset i ferd med å få en mørkere farge.

Arvegods får nye eiere

– Datteren min har flyttet inn i generasjonsboligen, altså det gamle gule huset. Det var nå et behov for at mye av samlet arvegods fikk nye eiere. Jeg synes generelt det er for galt å kaste brukbare ting. Kommer det inn noen kroner renoveres eget hus for tiden, så dette salget passer bra for oss.

– Hvordan har første salgsdag vært?

– Fra første stund treffer vi hyggelige mennesker. Vi har til og med tatt i bruk stua inne i eget hus. Her presenteres våre antikvariske varer som i mindre grad tåler regnskurene. Det er en ting som alltid er et sikkert besøkende i tillegg til kundene, og det er regnskurene. Derfor har vi valgt å sette ut «fuktbestandige varer» på gårdsplassen, forteller Ruth og Vidar. De to ønsker velkommen til et garasjesalg med variert vareutvalg i dagene fremover. Et lite tips for de som kommer sørfra med bil: Det kan være å kjøre forbi avkjørselen nord for jernbanebrua i Voldsdalen-Krøkesberget. En sikrere avkjøring vil skje fra Skatval nord på adressen Riksvegen 1045.

Les forrige sak:
Nå er den offisielle åpningen av Frivilligsentralen på Stjørdal foretatt. Inne på tidligere Stjørdal Samfunnshus har det blitt en mangfoldig og fin sentral. Fra venstre: Fida, Ammar, Noah, Marthe, Vigdis og Jim på åpningsdagen.
Frivilligsentralen har åpnet på ny adresse

Har flyttet inn i gamle Stjørdal Samfunnshus

Close