-1 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Hopla fra 500 meter oppe

Arve Hagen(31) har en lidenskapelig interesse for modellfly og helikopter. Her ved et treningsfelt i Åsenfjord.


På en åker i Åsen styrer Arve Hagen sitt høyvingede balsafly langt over tretoppene. Med et vingespenn på 1,65 meter kan det virke stort i denne sporten, men oppe i lufta blir det merkbart mindre. 10 kubikk motor som driftes av metanol, nitro og olje i en coktailmix sender flyet brummende av sted. Arve er medlem i Innherred Modellflyklubb, og vil gjerne utøve denne sporten sammen med flere, gjerne åsbygg. En flystripe er også ønsket på Levangers sørvestre hjørne.

 

En hobby du kan ga råd til    

–  Dette trenger ikke være en dyr hobby. Et slikt fly koster rundt 900 kroner også kommer motor og styringssystemer i tillegg, sier Arve som har lagt ut på You tube en filmsnutt fra Hopla. Her er også Hammervatnet og noe av Åsen med. Arve Hagen har kun i et års tid hatt denne fly-interessen, men stortrives med å balansere fly og helikopter i lufta over Åsen sine mange åser. Et E-sky helikopter 3D størrelse 450 er også i hans eie, det er utstyrt med training understell. Noe knall og fall blir det på doningene, men med trening blir det mindre bruk for reparasjoner, og dermed mindre vedlikeholdsutgifter i denne sporten.

 

 


Les forrige sak:
- Nedenfor trappa skal vi samle politikerne rundt et bord mens publikum fordeler seg rundt bordene. Velkommen til valgmøte på Helsenteret, sier senterleder Ketil Reppe.
Valgmøte på Hellsenteret

- Nå er det full innspurt før kommunevalget om knappe to […]

Close