19 °C Stjørdal, NO
16/08/2018

Hopla fra 500 meter oppe

Arve Hagen(31) har en lidenskapelig interesse for modellfly og helikopter. Her ved et treningsfelt i Åsenfjord.
Nardo Bil XC90 – post
Nardo Bil XC60 – post
Nardo Bil V90 – post

Sist oppdatert


På en åker i Åsen styrer Arve Hagen sitt høyvingede balsafly langt over tretoppene. Med et vingespenn på 1,65 meter kan det virke stort i denne sporten, men oppe i lufta blir det merkbart mindre. 10 kubikk motor som driftes av metanol, nitro og olje i en coktailmix sender flyet brummende av sted. Arve er medlem i Innherred Modellflyklubb, og vil gjerne utøve denne sporten sammen med flere, gjerne åsbygg. En flystripe er også ønsket på Levangers sørvestre hjørne.

 

En hobby du kan ga råd til    

Franzefozz mai18 banner

–  Dette trenger ikke være en dyr hobby. Et slikt fly koster rundt 900 kroner også kommer motor og styringssystemer i tillegg, sier Arve som har lagt ut på You tube en filmsnutt fra Hopla. Her er også Hammervatnet og noe av Åsen med. Arve Hagen har kun i et års tid hatt denne fly-interessen, men stortrives med å balansere fly og helikopter i lufta over Åsen sine mange åser. Et E-sky helikopter 3D størrelse 450 er også i hans eie, det er utstyrt med training understell. Noe knall og fall blir det på doningene, men med trening blir det mindre bruk for reparasjoner, og dermed mindre vedlikeholdsutgifter i denne sporten.

 

 


Les forrige sak:
- Nedenfor trappa skal vi samle politikerne rundt et bord mens publikum fordeler seg rundt bordene. Velkommen til valgmøte på Helsenteret, sier senterleder Ketil Reppe.
Valgmøte på Hellsenteret

- Nå er det full innspurt før kommunevalget om knappe to […]

Close