11 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Høståpent langs Route 26

Søndag er alle gårdene åpne og hjertedørene står på vidt gap

KORTREISTE VARER: «Florence» ble hovedattraksjonen da vi skulle ta bilde, og hun er også hjemme og har lyst på besøk på søndag. Route 26-damene håper på storbesøk. Sittende fra venstre: Monica Strømberg (Fantasigården), Irma Øfsti (Øfsti mellom) og Karoline Sunde Storflor (Kilnes gård). Stående fra venstre: Oddrund Øfsti Brandsæter (Øfsti vestre), Marit Lianes (Øfsti søndre), Solvår Lillemo Reinsberg (Eidum Gårdsbakeri), Eli Storsand (Stall Eidumstrøa) og Grete Sørebø (Ersgard). I tillegg er Maitov, All of Irina og Solheim gård en del av Route 26. KORTREISTE VARER: «Florence» ble hovedattraksjonen da vi skulle ta bilde, og hun er også hjemme og har lyst på besøk på søndag. Route 26-damene håper på storbesøk. Sittende fra venstre: Monica Strømberg (Fantasigården), Irma Øfsti (Øfsti mellom) og Karoline Sunde Storflor (Kilnes gård). Stående fra venstre: Oddrund Øfsti Brandsæter (Øfsti vestre), Marit Lianes (Øfsti søndre), Solvår Lillemo Reinsberg (Eidum Gårdsbakeri), Eli Storsand (Stall Eidumstrøa) og Grete Sørebø (Ersgard). I tillegg er Maitov, All of Irina og Solheim gård en del av Route 26.

Route 26, på sørsiden av Stjørdalselva, har noen fellesarrangement i løpet av året. Søndag er alle gårdene åpne og hjertedørene står på vidt gap.

– Høstmarkedet er stort sett veldig bra det. Sammen med Sommertråkk og julemarkedet er dette en unik anledning til å besøke mange av gårdene våre i løpet av en dag, sier Oddrun Øfsti Brandsæter. Hun driver Øfsti vestre med tegning, maling og ikke minst mohairgeit og garn. Øfsti vestre er en av elleve gårder som er med i fellesskapet Route 26. Siden Sommertråkk i juni har Lill Nesbø ved Hegra stasjon innstilt sin virksomhet, men en ny virksomhet har også kommet til.

– Det kan bli muligheter for en ridetur, men det blir garantert børsting av hest og vi viser fram mye spennende hesteutstyr. Også blir det anledning til å gå en tur med geiter, forteller nykommeren Eli Storsand ved Stall Eidumstrøa.

Smakfull tur

Det er dyr, det er kunst og ikke minst er det mat å få.

– Kundene kan spise seg gjennom hele Route 26, sier Solvår Lillemo Reinsberg. Som en god baker er det selvsagt hun på Eidum Gårdsbakeri som slår opp dørene tidligst på søndag.

– Vi serverer frokost med nybakte varer fra klokka 9. Bedre start på en dag på høstmarked er det vanskelig å få, sier Lillemo Reinsberg. Også mange av de andre aktørene har smakfulle ting å by på.

Coop Storlien artikkelnivå

– Honning fra Fornes gård, grønnsaker fra Kvendalen, egg, kjøttprodukter rett fra gården og selvsagt gårdsmelka vår, sier Karoline Sunde Storflor på Kilnes Gård, som legger lengst øst på Route 26.

Mye å by på

Det er masse å gjøre underveis på kilometrene fra Fantasigården i vest til Kilnes Gård i øst.

– Barneaktiviteter, god mat, nykokt kaffe, traktorsafari, ridning og det meste, reklamerer damene som står i bresjen for Route 26. Og mens sommerens store fellesarrangement, Sommertråkk, oppfordrer til å sykle ruta, er det kanskje vær og føre for annet transportmiddel på søndag.

– Det er iallfall viktig å huske å ha kurv på sykkelen så du får med deg det du kjøper hjem, oppfordrer Route 26-damene.

Les forrige sak:
SESONGSTART: Lørdagens kick-off betyr start på skisesongen for Ole Johan Øyaseter og Selbusport´n. (Foto: Privat)
Løper i gang skisesongen i motbakkeløp

Lørdag starter skisesongen for Ole Johan Øyaseter og Selbusport´n

Close