1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Hotellet slår seg konkurs: – Pandemien har slitt oss i filler

Væktarstua åpnet på torsdag konkursåpning på Brønnøysundregistrene. (Arkivfoto: Væktarstua Hotell)

Selskapet Væktarstua Hotell AS har åpnet konkurs. Dermed blir det at kaféen, restauranten og hotellet stenger dørene.

Det var Nea Radio som omtalte saken først.

På torsdag ble det meldt om konkursåpning for selskapet på Brønnøysundregistrene. Tall fra kredittjenesten Proff.no viser at selskapet i 2019 hadde en inntekt på 9.404.000 kroner, men også et underskudd på 753.000 kroner.

– Mye har gått på helsa løs

I ett Facebook-innlegg forklarer driverne hva som førte til konkursen etter å ha vært i drift i over 19 år. Der melder de at pandemien har medført økonomiske tap og satt sitt trykk hos selskapet.

– Vi har stått på døgnet rundt i perioder for å gjøre det beste ut av situasjonen. Det har i siste halve året vært stor mangel på arbeidskraft. Dette har gjort at vi ikke har fått ut maksimalt når etterspørselen har vært høy, skriver de i innlegget.

Gjentatte perioder med restriksjoner og nedstengninger gjorde at selskapet måtte kaste inn håndkleet.

– Mye har gått på helsa løs i de to siste årene. Det offentlige/staten gikk også ut med kompensasjon støtteordning. Denne ordningen skulle hjelpe bedrifter med opp til 80% tilskudd på faste kostnader. Slaget under beltestedet for oss, havnet langt ned minus 25 prosent, skriver de i innlegget.

Tap i omsetning

Styreleder Helge Kvithammer forklarer til Nea Radio at de to siste årene har bydd på problemer. Etter nedstengning i påska i fjor og restriksjoner i tiden etterpå tapte selskapet over to millioner i omsetning.

– Begge de to siste somrene har vært gode og har vært med på å dekke opp tapet fra første halvår, men skapte ingen buffer for høsten. Mangelen på arbeidskraft i de travleste periodene har også påvirket beslutninga vår, sier Kvithammer.

Stor verdi

Styrelederen forklarer at flere andre drivere i bransjen har også måtte lagt ned under perioden.

– Vi kunne sikkert gjort ting bedre, men det kan vi ikke gjøre noe med nå. Nå håper vi at nye drivere kan melde seg, drivere med guts for å drive Væktarstua videre. Hotellet er viktig for oss i familien, og det er ikke minst svært viktig for Tydal, sier Kvithammer.

Første skiftesamling vil bli holdt 11.11.2021 i Trøndelag tingrett. Hos Brønnøysundregistrene oppgis advokat Terje Aas som bostyrer.

Les forrige sak:
E6 blir stengt ved Stav fredag. (Foto: Statens vegvesen)
Røykfull E6-tunnel ble stengt, så kjørte en bil rett i bommen

Close