12 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Hotellutbygging i gata

Politikerne vil ikke bevare bygget – nå blir det hotell her

Quality Airport Hotel Værnes (til høyre i bildet) vil sette et enda sterkere preg på gatebildet når Kjøpmannsgata 22 blir med i den forestående utbyggingen som er klar etter vedtaket i komite plan om å avslå fredning. Quality Airport Hotel Værnes (til høyre i bildet) vil sette et enda sterkere preg på gatebildet når Kjøpmannsgata 22 blir med i den forestående utbyggingen som er klar etter vedtaket i komite plan om å avslå fredning.

Politikerne sier nei til å bevare det tidligere sparebank-bygget. Nå blir det hotell på eiendommen.

Quality Airport Hotel Værnes kan nå intensivere planleggingen for å bygge ut hotellet med dobbel konferansekapasitet fra 500 til 1000 gjester og 72 nye rom til 220 rom etter at komite plan enstemmig avslo rådmannens forslag om å frede Kjøpmannsgata 22. Da plankomiteen behandlet saken om «Prinsippsak kulturminner» startet Geir Falck Anderssen (H) debatten:

– Jeg slet først litt med saksframlegget for å få tak i tråden, men det ble bedre etter hvert. Flertallet har flere ganger sagt hva vi ønsker for eksempel i forhold til status for Kjøpmannsgata 22. Komite plan presenterte i et vedtak av 20. mars 2018 helt klart sine prioriteringer. Her er det ikke noe ønske om å verne det tidligere bankbygget Kjøpmannsgata 22. Likevel argumenterer saksframlegget mot denne klare politiske føringen. Det savner en forklaring. Jeg ser ingen innsigelser, var den klare beskjed fra Høyres Falck Anderssen.

– Det ble vedtatt to like planforslag av administrasjon og politikere. Vi har fått et stort antall merknader som vi skal ha en mening om. Det er blant annet kommet inn mange merknader om kulturminner. Rådmannen kan ikke ta stilling til privatrettslige forhold. Vi registrerer at fylkesmannen ikke har kommet med noen innsigelser. Komiteen står fritt til å fatte beslutninger, var svaret han fikk fra rådmannens representant i saken, Inger Theodora Kværnø.

Arbeiderpartiets Torger Størseth var tydelig i sin mening om at han synes det foreslås å bevare for mye.

– Rådmannen har gjort en god jobb med denne saken, men spørsmålet om bevaring vekker småreaksjoner. Det blir foreslått for mye bevaring. Det blir tatt til orde for utsettelse. Vi er i stand til å vurdere bevaring eller ikke. Arbeiderpartiet går iallfall mot fredning av Kjøpmannsgata 22, sa Størseth om de tidligere lokalene til sparebanken.

Coop Storlien artikkelnivå

Etter en lang debatt med innlagte gruppemøter ble beslutningen fattet: Komite plan går inn for at Kjøpmannsgata 22 kan rives Dermed er det åpent for at avtalen mellom gårdeier, som er selskapet JFS Eiendom, og Quality Airport Hotel Værnes kan realiseres. Det betyr at hotellet overtar Kjøpmannsgata 22 for å bygge ut hotellet. Planen er å komme i gang med bygging allerede i sommer, og at det står ferdig i januar 2021

Les forrige sak:
POLITIET SKAL INN: Politiet ønsker å leie 50 kvadratmeter i Selbu rådhus. Nå skal oppussingsarbeidet i gang.
Skal pusse opp for 800.000

Politiet skal flytte inn i rådhuset

Close