10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Hun blir kommunens første klima- og miljøkoordinator

Line Nes Jordahl (35) skal gjøre Stjørdal grønnere

Line Nes Jordahl blir historiens første klima - og miljøkoordinator i Stjørdal kommune. (Foto: Privat) Line Nes Jordahl blir historiens første klima – og miljøkoordinator i Stjørdal kommune. (Foto: Privat)

Line Nes Jordahl (35) har fått den nyopprettede jobben som klima- og miljøkoordinator i Stjørdal kommune.

– Det blir morsomt. Stillingen ser veldig spennende ut, og jeg får brukt min utdannelse og erfaring, sier Line Nes Jordahl.

35-åringen er opprinnelig fra Kristiansund, før hun flyttet til Trondheim i fjor vår. Nå bor hun på Saksvik i Malvik, og 22. mai har hun sin første arbeidsdag som klima- og miljøkoordinator i Stjørdal kommune. For tiden jobber hun ved Nav Lerkendal, men har de fem foregående årene jobbet i Helse Møre og Romsdal hvor hun har hatt ulike roller i innføring og oppfølging av miljøstyringssystem. Utdannelsen hennes er en bachelor i statsvitenskap og en master i industriell økologi med fordypning i miljøpolitikk og ledelse.

– Jeg har inntrykk av at arbeidsoppgavene i denne stillingen dreier seg om ting jeg har jobbet med tidligere. I tillegg ser jeg absolutt for meg at jeg skal få brukt mye lærdom fra min masterutdannelse i hverdagen, sier Line Nes Jordahl.

Nå skal 35-åringen fra nordmørsbyen «farge» hele Stjørdal grønn. Det ligger klare forventninger til den nye stillingen om at den skal brukes til å gjøre Stjørdal til en foregangskommune innen klima og miljø og en viktig del av jobben blir å få de temaene inn i kommunens planverk.

– For meg vil det handle om å få klima og miljø inn i overordnede planverk, samtidig som jeg tror det blir mye utadrettet arbeid. Det er jo klare tanker om at Stjørdal skal bli en klima- og miljøkommune, sier Line Nes Jordahl.

Coop Storlien artikkelnivå

Stillingen som klima- og miljøkoordinator er nyopprettet og Line Nes Jordahl var en av 36 søkere til jobben. Nå blir Stjørdal hennes nye arbeidskommune, og hun er ikke helt ukjent med stedet.

– Samboeren min bodde i Stjørdal tidligere, mens jeg bodde i Kristiansund, og da ble det en del pendling mellom de to stedene. Mitt inntrykk er at Stjørdal er en fin kommune hvor jeg kommer til å trives veldig godt, sier Line Nes Jordahl.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Bibel-stopp til 5. klassingene

- Ikke i tråd med gjeldende lovverk, mener rådmannen

Close