11 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Hun er årets bygdekvinne

«Gårdskjerringa» på Kilnes gård ble hedret

Karoline Sunde Storflor på Kilnes gård er årets bygdekvinne. (Arkivfoto: Frank Skaufel)

Karoline Sunde Storflor (41) – «gårdskjerringa» på Kilnes gård er tildelt Bygdekvinneprisen 2019.

– I dag er gårdskjerringa ganske stum. Jeg er så utrolig takknemlig, og dette gir oss igjen nye muligheter, kommenterer Karoline Sunde Storflor at hun ble utropt til årets bygdekvinne av Norges Bygdekvinnelag.

I februar i år ble Kilnes gård, også arbeidsplassen til fru Karoline, der hun nå styrer sammen med ektemannen Odd Magne Storflor.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

De har gjort gården til en 4H-besøksgård, og som kjent har de etablert gårdsutsalg av sin egne gårdsmelk.

– Gleden for oss er stor når vi ser hvor mye positivt det har gitt hele kommunen, forteller Karoline Sunde Storflor til Bygdekvinnelaget.no.

Det å skape sosiale møteplasser har vært viktig for Karoline og ektemannen.

– Jeg har et stort ønske om å være med å lage levende bygder. Liv på bygda blir det ikke om vi som bor her ikke er med på å bidra med det selv, sier hun.

Etter å ha pusset opp stabburet flyttet svigermor inn med «Kilnes bunadsøm» i ene etasjen og kurslokaler i toppetasjen. Der har det vært kurs, strikkekafeer og andre sosiale aktiviteter.

Storflor hadde lenge hatt et ønske om å selge melk fra gården. Melka fra tanken smaker annerledes enn melka du får kjøpt på butikken. At det fantes strenge krav for å selge melk direkte til forbruker visste hun, men ikke hva de gikk ut på. En dag kom hun over er en artikkel om en gård i Sverige som solgte melk fra melkeautomat. Dit inviterte hun seg selv på gårdsbesøk.

– Da vi reiste hjem igjen etter gårdsbesøket i Sverige, var vi fast bestemt på at dette skulle vi få til. Vi fikk med oss Prone, Mattilsynet og Tine på laget. Alle var veldig positive. Veien frem har vært lang, men vi har fått det til, sier hun til Bygdekvinnelaget.no.

I februar i år hadde Sunde Storflor sin siste arbeidsdag som psykisk sykepleier og veileder i NKS Veiledningssenter for pårørende til rusmiddelavhengige

– Nå kan jeg være min egen sjef der jeg kan utvikle min egen arbeidsplass, sier hun.

På Kilnes gård planlegges det for tiden å produsere og selge flere melkeprodukter som yoghurt, rømme, smør, kulturmelk, salatost og smørost.

– Mottakelsen på det vi har gjort har vært helt enorm med mediedekning over hele landet. Vi er også blitt kontaktet av andre som ønsker å starte med salg av melk. Det har vært fantastisk å få lov til å være inspirator. At det skulle bli slik var høyst uventet, sier hun.

Av de mange planene ekteparet har framover er blant annet å bygge kjøkken slik at de kan åpne kafé i stabburet.

Norges Bygdekvinnelag deler ut Bygdekvinneprisen for å anerkjenne, synliggjøre og støtte kvinner som gjør en ekstra innsats for aktive bygdemiljø og levende bygder.

Les forrige sak:
Jubilerer med å hylle dirigenten

Nå leter de etter gamle blåsere og andre musikere fra korpset

Close