-3 °C Stjørdal, NO
07/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 10

Hun fikk en god idé og vant 30.000 kroner

Mari Moe Krysinska har sammen med Kristina Kiberg vunnet en idekonkurranse

Mari Moe Krysinska fra Hell arbeidet i flere år med prosjekter i Lokstallen i Stjørdal. Nå har hun sammen med Kristina Kiberg vunnet 30.000 mentorkroner til prosjektet «Midtvintersblotet». Arkivfoto: Kjell A. Aune. Mari Moe Krysinska fra Hell arbeidet i flere år med prosjekter i Lokstallen i Stjørdal. Nå har hun sammen med Kristina Kiberg vunnet 30.000 mentorkroner til prosjektet «Midtvintersblotet». Arkivfoto: Kjell A. Aune.

Mari Moe Krysinska, som tidligere arbeidet i kulturetaten i Stjørdal, har sammen med Kristina Kiberg vunnet en idekonkurranse med premie på 30.000 kroner.

Konkurransen med prosjektleder Astrid Skogseth i spissen, foregikk på Scenetreffet Trøndelag sist fredag. Det er første gang en såkalt pitchekonkurranse foregår med denne gang ni påmeldte.

Seks påmeldte aktører ble valgt ut videre og fikk presentere sine ideer til en bredt sammensatt jury. En vesentlig faktor var at ideen skulle være i en tidlig fase. Ute i naturen-prosjektet vant førstepris.

Vil kombinere teater, mat- og naturopplevelser

– Det var Kristina Kiberg og min egen ide å videreutvikle «Våkenatt», som tidligere ble satt opp på Turnéteateret. Tanken er å få prosjektet ut i naturen og koble natur, teater, reiseliv og matopplevelser sammen til en stor opplevelse. Jeg vokste opp ikke langt fra Brandheia i Steinkjer og vi har vært i kontakt med Brandheia villmarkssenter, som vi skal besøke i april. Kanskje greier vi å legge dette konseptet dit, men destinasjon er ennå ikke avgjort, sier Mari Moe Krysinska som er bosatt på Hell i Stjørdal.

Det nye kulturprosjektet har fått tittelen «Midtvintersblotet» og den gamle folketroen er en naturlig del som også skal ha et næringsfokus.

Bruker premien på prosjektet

– Premien vi nå mottar på 30.000 kroner kommer godt med når planlegging og gjennomføring starter opp. Vi fikk mange fine tilbakemeldinger under konkurransen og på kaffetreff i forbindelse med lansering av prosjektet, sier Moe Krysinska.

– Hvilke erfaringer har dere med tilsvarende prosjekter?

– Begge vi to har erfaring fra teater. Drama og teater har vi relativt god erfaring med. Med flere elementer samlet ute i friluft, tror vi dette skal bli et spennende resultat, sier Mari Moe Krysinska. Mari Angell-Petersen Grønnesby ble tildelt andreplass og Mildred Marita Ramberg Røthe kom på tredjeplass i konkurransen.

Les forrige sak:
Torgrim Hallem er nominert på tredjeplass på Venstres Stortingsvalgsliste for Nord-Trøndelag.
Debatt: Tåkeprat om vindkraft i kommunestyret

På et tidspunkt må Senterpartiet, Høyre og Arbeiderpartiet si høyt hva de egentlig mener om vindkraft i Leksdalen

Close