5 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Kjente kunstsamleren, så fikk hun mulighet til å kjøpe ett av hans bilder

– Jeg fant ut at jeg måtte være kjapt ute hvis jeg skulle kjøpe

Ann Tove stokke Aa sikret seg tidlig maleriet av billedkunstneren Lars Elling.

Ann Tove Stokke Aa var én av de første som kjøpte et kunstverk da deler av Terje Espelands kunstsamling ble utstilt på Daba lørdag ettermiddag.

Terje Espeland døde i vår 65 år gammel, og den utflyttede stjørdalingen og kunstsamleren hadde så mange verker i huset at hans kone mente det var en god ide at andre kunne få ta del i deler av samlingen. På salgsutstillingen i Stjørdal sentrum finnes det blant annet verker av både Håkon Gullvåg, Håkon Bleken, Magne Furuholmen og Kjell Nupen.

– Vi kjente Terje fra barndommen, og har hele tiden hatt god kontakt med han. Noen av kunstverkene som henger her har vi sett hjemme hos han tidligere, forteller Ann Tove Stokke Aa.

Fikk et bilde

Sammen med mannen Kristian Aa tok hun turen fra Husbymarkatil Daba da dørene ble åpnet for salgsutstillingen. Det gikk ikke mange minuttene før Stokke Aa hadde hengt en rød lapp ved siden av sitt utkårede verk, noe som fortalte omgivelsene at maleriet av billedkunstneren Lars Elling allerede var solgt.

– Faktisk har vi fått et bilde av Terje tidligere, som vi er svært glade i. Jeg fant ut at jeg måtte være kjapt ute hvis jeg skulle kjøpe. Jeg regner mer at disse kommer til å raskt unna, forteller Stokke Aa.

– Har du plass til et nytt maleri på veggen?

– Vi har enda ikke flyttet til en leilighet, og jeg har plass til å finne et fint sted å henge det opp, forteller hun.

Varer en uke

Stokke Aa får ikke gleden av å ta med seg sinn nye bilde med seg hjem. Salgsutstillingen på Daba varer frem til neste lørdag, slik at flest mulig skal få glede av å oppleve avdøde Terje Espelands kunstsamling.

– Terje gikk bort alt for tidlig Jeg synes denne utstillingen er flott og et verdig minne om Terje, sier Stokke Aa.

I Stjørdals-Nytts papirutgave onsdag kommer det mer fra utstillingen i Stjørdal.

Les forrige sak:
Ingen tvil hvem som ble skolens helt for en dag. Bjørnis ble møtt med kjempejubel på Lånke. Ekkoet av jubelbrølet kan fremdeles høres på skoleplassen.
Jubelbrøl da Bjørnis kom på besøk

Andreklassen ved Lånke skole hadde en særdeles flott skoledag

Close