16 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Hundeeier frifunnet etter krasj i skiløypa

Kvinne fikk hjernerystelse og brudd i ankelen

Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto) Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto)

En stjørdalsmann i 60-årene var tiltalt for å ikke ha hatt kontroll på sin hund etter et sammenstøt i skiløypa i fjor vinter der en kvinne ble skadet. I Inntrøndelag tingrett ble han nylig frifunnet.

Stjørdalsmannen var på skitur med to hunder i bånd og kom kjørende rundt en sving da han ble oppmerksom på kvinnen og en mann som i motsatt retning i skiløypa. Hundeeieren forklarte at han ropte ut for å få de to til å trekke til siden, og la seg selv ut av løypa på høyre side. Det skjedde likevel et sammenstøt mellom de to, slik at begge falt. Sammenstøtet førte til at kvinnen fikk hjernerystelse og et brudd i ankelen.

Mannen forklarte at sammenstøtet ved at han selv rev kvinnen overende da han forsøkte å passere til høyre for henne. Hunden som var bak mannen kom så opp på siden av ham og passerte til venstre for kvinnen slik at hundebåndet strammet mot henne.

Kvinnen forklarte at hun havnet mellom mannen på den ene siden og de to hundene på den andre siden, og at hun ble revet over ende av hundebåndet. Slik retten vurderer saken er det ikke av betydning for skyldspørsmålet om det var mannen selv eller hundebåndet som traff kvinnen slik at hun falt.

– Etter rettens vurdering skyldtes sammenstøtet at mannen ikke rakk å stoppe eller kjøre unna kvinnen, og dette igjen skyldtes trolig en kombinasjon av mannens fart og siktforholdene på stedet. Både hundeeieren og mannen som gikk sammen med kvinnen har forklart at det gikk veldig fort fra de oppdaget hverandre til sammenstøtet skjedde. I tillegg kommer at løypa var relativt smal.
Retten legger til grunn at skiløypa var om lag 2,6 meter bred. Det var altså liten plass for at tre mennesker skulle passere hverandre i bredden, heter det i dommen fra tingretten.

De konkluderer med at det ikke var mannens hundeføring som var årsaken til ulykken, og han ble dermed frifunnet.

Les forrige sak:
UGRESSKOKER: Med kokende varmt vann skal Elin Aune (t.v.), Hege Jullum Fiskvik og resten av utegjengen ved park- og idrettsenheten ta knekken på ugresset i sommer.
Nå skal ugresset «kokes» bort

Ny metode for å holde parkene ugressfri

Close