7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Hundekjøring i Sona

 

Stjørdal Trekkhundklubb gjennomførte i helga et stevne for hundkjørere. Deltakelsen var god, og det ble trivelige dager i Sona.

 

Det var skikkelig hundeliv når mange deltakere møtte til en konkurranse med sine veltrimmede hunder i helga.  For arrangøren ble det hektiske timer, men den rutinerte staben som Arild Ove Østmo  hadde som medhjelpere gjorde jobben sin på en utmerket måte.

Coop Storlien artikkelnivå

Godvilje
Når en hundeløype skal planlegges er arrangøren avhengig av at dette kan gjennomføres i et terreng hvor hunder og vogner kommer fram på en forsvarlig måte. Takket være velvilje fra Ola M. Lerfald og Reidun Kjeldstad, ble det mulig å få til skikkelige løyper. Her får arrangøren bl.a. kjøre gjennom kornåkre og gårdsplass, noe de er svært takknemlig for.

Aktive
Vi fant en lokal kjører som synes hundekjøring er topp. Både Atle Krogstad og datteren Anbjørg (bildet) trives med sine hunder. Hundene skal ha trim og god pleie, sier Anbjørg med overbevisende streng stemme. En hvalp  som ennå er for ung til kjøring, er tydelig trygg i jentas favn. Atle Krogstad forteller at hans mål er å få starte i Femundsløpet.

Arild Ove Østmo hadde en travel dag som ansvarlig ­arrangør. 


Flere bør delta
I likhet med Østmo, mener også Krogstad at flere som har hunder bør delta i trening av hunder. For hundene trives veldig godt når de får løpe og bli slitne. Dette er et av de viktigste trivselstiltakene du kan gjøre for en slik hund, hevder Krogstad. Det er plass for mange flere.

Les forrige sak:
TRUES MED NEDLEGGELSE: Ikke ta fra oss nærbutikken, sier fra venstre: Inger Fordal, Ivar Lilleflor, Odd Fossbakk, Astrid Bonslet (butikkansatt) og Halvor Øverkil.
Legger ned nærbutikken

Styret i Trondos går enstemmig inn for å avvikle butikken i […]

Close